| DeeaRoxana a întrebat:

Bună dragilor! Am și eu un inceput in ale croitoriei. Și pentru că mi-am făcut putina reclamă, primesc și de lucru.
Nu mă pasionează într-un mod excepțional, dar nu refuz. E un mod de a-mi face niste bani.
Problema vine la momentul plății. Am încetat să spun că nu e nevoie sau sa dau din umeri pentru că e timpul meu și un efort totuși. In ultima perioada am răspuns la întrebarea "cât mă costă?" ceva de genul: "cât consideri tu" sau "cat te lasă inima". Dar am impresia că persoana nu e mulțumită de acest răspuns și ar vrea o sumă exactă. Eu mă mulțumesc cu oricât, dar evit sa fac pe moca ca să nu se profite apoi. Mie mi-e frică să le cer pentru că mă gândesc: dacă cer prea mult? Eu nu cunosc prețurile.

Voi cat ați plăti pe o perdea?
Am căutat pe internet și e 3-7 lei metrul. M-am gândit să cer 5 lei pe metru pentru perdelele care necesita să le și tăi și 4 lei pe cele care sunt deja tăiate sau nu e nevoie.
Vi s-ar părea ok?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cât consideri tu" sau "cat te lasă inima".
Așa ceva nu se face, căci îl pui pe om în încurcătură.
Mi se pare ok.

| Iote a răspuns:

Wow, unde lucrezi? Ca pe mine nu ma lasa inima sa dau ceva.
Pricepi ironia?
Cel mai corect este sa-ti stabilesti niste preturi. Si sa le spui de la inceput, sa stie omul. Ca la sfarsit sa nu fie pus in incurcatura.
Cauti pe net, intrebi pe la croitorii, etc.

| SingleForOne a răspuns:

Trebuie să înveți despre prețurile celorlalte croitorii la momentul actual, și depinde de experiența, dexteritatea și placerea ta pentru a influența prețul.

| NonZarek a răspuns:

Cel mai bine făcu preturile de la început, omul când vine la tine sa știe din start cât e prețul, în caz ca nu ii convine, sa plece, asa eviți situațiile de care te temi. Nu e nicio problema dacă nu ii convine prețul, exista alte opțiuni, alți oameni care fac mai ieftin, de aceea tu nu trebuie sa te superi sau sa te necajesti pentru asta, munca ta e munca ta, de aceea s au inventat banii pentru a fi răsplată.