| vreaubebe a întrebat:

Buna,
Impreuna cu sotul meu dorim sa deschidem un salon de infrumusetare canina. Pentru acest gen de activitate e necesar un srl sau o alta forma de asociatie? Imi puteti da un link cu pasii exacti ce trebuie urmati pentru a obtine papetaria necesara? Si cam la ce costuri se ridica birocratia! Va multumesc mult

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este necesara o firma, intr-o forma juridica prevazuta de L.31/1990 (societate) ori de OUG 44/2008 (persoana fizica autorizata, intreprindere familiala ori intreprindere individuala). Du-te la Oficiul Registrului Comertului din judetul tau (este primul pas, necesar pentru rezervarea numelui firmei) si aici afli care este mai convenabila (costuri mai mici de infiintare si functionare) si iti poti face toate actele necesare. Succes si numai bine!

| vreaubebe explică:

Am vazut ca pentru if si pfa trebuie calificare in domeniu. Niciunul din noi nu o are, eu am dar un cosmetica umana nu canina:-). Asta inseamna ca nu se poate deschide?

| alessia5158 a răspuns (pentru vreaubebe):

Asa spune legea --- ca nu poti deschide( nici macar II- intreprindere individuala) fara a-ti dovedi competenta in materie de coafura, toaletaj canin/felin! Pentru toate cele 3 forme de activitate economica(PFA,II, IF) ai nevoie de o autorizare a activitatii desfasurate in mod independent autorizare, care presupune si dovedirea calificarii sau a competentei profesionale. Din cate stiu, majoritatea celor care au saloane cu acest specific au un SRL si, practica aceasta activitate, pe langa activitatea de baza a firmei.

Daca vrei neaparat sa-ti deschizi un salon, poti face un curs specializat--- ai aici unul, gasit cu un simplu search pe Google : http://www.coaforcanin.ro/

Pana una alta, inainte de a-ti infiinta o firma, fa un test orb pentru a vedea cererea pietei pentru acest serviciu in localitatea ta: da anunturi in presa locala ca faci acest serviciu la domiciliu. La fel de important pentru viitorul afacerii tale este studiul concurentilor tai din zona (cate saloane sunt, ce preturi/facilitati au, zona de amplasare etc.). De asemeni, poti sa te informezi la asociatia chinologica din orasul tau si sa ceri adrese ale stapanilor cainilor de rasa de la care poti afla despre ce alte servicii ar avea nevoie pentru cainii lor, servicii pe care nu le gasesc la niciun prestator de servicii din zona ta.