De cand Pandemia si invatamantul online, multi proprietari si-ar da apartamentul unor chiriasi chiar si gratis, doar sa nu plateasca cheltuielile de bloc pentru 1 persoana (perceputa chiar si pentru locuinte nelocuite).
Fă-ți un plan de afacere cu inchiriere DOAR pe durata cursurilor școlii/facultății. Dacă depășești, e un câștig suplimentar
Salut. Eu nu am apartamente in chirie, dar iti pot spune din propria experienta pentru ca in anii mei de studiu adica vreo 7 ani am stat în chirie si am cunoscut multi care au aceeasi experienta (desigur unele mai bune altele mai rele).
Cel mai rentabil este pentru studenti într-un an universitar de vreo 9 luni, adica din luna octombrie pana in luna iunie. Daca esti proprietar de treaba, corect, de incredere si sincer unii studenti prelungesc cu inca un an un contract de inchiriere, dar desigur aceleasi trasaturi sunt valabile si pentru chiriasi.
Legat de zona îti pot spune ca la Cluj de exemplu e ca un ocean de afaceri cu apartamente, chirii si se dezvolta mult zonele rezidentiale (am vazut cu ochii mei cum in nici jumatate de an s.au ridicat trei blocuri in zona in care locuiam in chirie)...e multa concurenta si sunt multe agentii de imobiliare, iar cum apare un anunt cum se da ca painea, dar daca vi cu o oferta buna si oferi conditii il dai repede. La Suceava treaba e cam asa si asa, a inceput de ceva timp sa se miste treaba destul de bine si pe acolo cu imobile si chirii, dar cu vreo 8-9 ani in urma treaba era alta. Am mai auzit cate ceva de prin Iasi, dar nu stiu multe, am auzit ca se dau tepe multe si trebuie sa ai mai multa grija ca in alte orase. xD Nu stiu, dar daca o luam asa in orice oras se dau tepe. Oricum daca esti bun in ceea ce faci, mergi pe legalitate si iti alegi chiriasii cum trebuie o sa faci bani frumosi.