Te-ai angajat intr-un contract pe care nu l-ai respectat.
Abonamentul se afla inca in perioada contractuala si nu l-ai mai platit aplicandu-se penalitatile zilnice + daune de reziliere.
Aceste detalii ti le pot da doar cei de la Vodafone care, presupun, ti-au vandut datoria la o firma de recuperare si te cauta cei de acolo sa le dai banii.
Daca suni la relatii clienti Vodafone ti se va explica cu subiect si predicat de ce ai aceasta suma de plata si cum s-a acumulat.
Salut, personal nu cunosc cazuri in care firme de recuperare au fost angajate, pentru a recupera datorii. Insa, din punct de vedere legal, orice iti spun cei de la top factoring sau orice alt recuperator, sunt doar vorbe si nimic mai mult. Pana cand nu primesti o scrisoare de instiintare oficiala de la vreun reprezentant al instantei, nu iti pot face nimic, decat sa te ameninte. In plus, conform avocatului Amalia Postu: "Mecanismul cesiunii creanţelor bancare către societăţile specializate de recuperare ascunde, sub aparenţa legalităţii, numeroase nereguli şi încalcări ale legii", adica, daca Orange sau orice alta companie pretinde ca ai datorii, ei trebuie sa iti ceara socoteala, sa mearga in instanta, nu vreo companie de recuperare a datoriilor.
Iar conform avocatului Amalia Postu: "clienţii au la îndemână, pentru a se apăra, câteva mecanisme legale, fie pe latură civilă, fie pe latură penală. în materie civilă, as preciza invocarea nulităţii cesiunii pentru argumentele expuse anterior. de asemenea, fiecare client ar trebui să verifice dacă nu se află în situaţia în care creanţa a fost prescrisă, iar în caz afirmativ, se poate apăra invocând instituţia prescripţiei, nemaiexistând obligaţia legală de a achita sumele pretinse".
Asa ca stai linistit si tine bine, ai legea de partea ta.
Daca ai alte nelamuriri, poti contacta un avocat.
Altadata nu te mai teleporta! Iti place sa te complici.Toate retelele sunt la fel, diferenta este denumirea retelei.
Magarusnoroios întreabă: