Sunt sanse mari sa-i recuperezi doar daca imprumutul este garantat cu un bun al firmei(prin ipoteca ori gaj) ori de catre o terta persoana. Daca imprumutul nu este garantat sansele sunt mici, prima data sunt platiti creditorii cu garantii, salariatii, statul si abia apoi creditorii fara garantii. Numai bine!
Stai cuminte.cu banii.1 daca e o firma pirat? nu ai de unde sa stii, 2 la acte oricum te fraieresc...si dupa ce ai imprumutat firma., ea isi schimba numele in alt nume
Nu stiu daca functioneaza si la firme, dar ai putea sa ceri un garant. Daca firma se declara falimentara, toate datoriile i se sterg din cate stiam eu. Nu ar fi mai usor sa inchei contractul cu proprietarul firmei?
Stai cuminte.cu banii.1 daca e o firma pirat? nu ai de unde sa stii, 2 la acte oricum te fraieresc...si dupa ce ai imprumutat firma., ea isi schimba numele in alt nume.
Daca intra in faliment, se alege un lichidator judiciar al defunctei societati care are obligatia sa anunte in presa locala despre falimentul acesteia si prin care va scoate la licitatie tot patrimoniul si prin care va cere creditorilor sai sa il contacteze impreuna cu actele doveditoare. Dar la noi, toata aceasta procedura cu falimentul poate dura cateva luni pana la cativa ani din cauza birocratiei.
Dar fara sa intre in faliment firma, exista vreo portita la acel contract sa raman cu "buza umflata"?
Eu spun sa nu te bagi! Cand o firma se apropie faliment sau are datorii, patronul poate face urmatoare miscare : mai deschide o firma si trece toate bunurile(inclusiv banii tai) de pe prima firma pe a doua asadar bunurile numai pot fi recuperate iar tu iesi in paguba, adica oricum nu mai ai ce sa ii faci, asa se face in ziua de azi!
andreiscripcaru întreabă: