Usurel cu transferul automat SomethingFunni. Omul cere un raspuns daca stii despre ce e vorba. Asta e si scopul site-ului TPU.ro
Sa revenim. Transferul intre 2 conturi, intre 2 tari si cel mai probabil intre 2 monede presupune mai multe lucruri.
1. Zilele bancare. Ieri, de exemplu a fost zi nebancara in Romania. Depinde daca a fost zi nebancara si in Elvetia ieri sau azi.
2. In cazul transferurilor SWIFT, durata medie de transfer e de 2 zile lucratoare. Deci e in termen.
3. Daca transferul este facut intre 2 monede, cum e cel mai probabil in acest caz ( Franc - Euro sau Franc - lei) atunci e posibil ca banca sa mai intarzaie putin pana face schimbul valutar. Deci alt timp in plus.
Eu as cere prietenului din Elvetia o copie dupa transferul bancar si apoi as intreba in banca in care trebuie sa ajunga banii ce e cu transferul meu. Am avut situatii in care banca mi-a transmis ca "era in coada de asteptare" si ca ar mai fi durat pana o procesau.
Deci un termen de 2-3 zile lucratoare e normal.
Mulțumesc oricum de informații sa înțeleg că nici azi nu e zi bancară la noi nu?
Da. Luni sa vorbesti la banca.
Procedura e complet automata, daca nu s-a intamplat deja inseamna ca ceva nu a mers pe la mijloc. Prietenul ar trebui sa isi contacteze serviciul bancar, cel mai probabil la el e problema.
Procedura nu este complet automată.
boghdi întreabă: