| Opps93 a întrebat:

Bună seara! Am un credit la bancă și vreau să îl achit în totalitate. Am cerut sfaturi de la oamenii din jurul meu și toți m-au sfătuit să merg cu ratele în continuare și să nu îl achit integral. Simt o presiune uriașă cu datoriile astea și aș vrea să le achit in totalitate asta însemnând să rămân fără bani și să o iau de la zero. Aștept un sfat de la voi. Mulțumesc

5 răspunsuri:
| paul123paul123 a răspuns:

Sfatul meu este sa scapi cand poti sa fi liber si sa nu mai faci

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la Banca unde ai creditul si cere sa ti se spuna suma totala de achitat AZI, la acest moment.

Depinzand de tipul imprumutului luat, daca achiti azi ai toate sansele sa nu nu mai platesti atat de mult, fiindca ti se diminueaza considerabil dobanda.

Daca iti permiti sa o achiti azi, atunci fa-o fiindca vei scapa de presiunea care o ai pe cap!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic că varianta cea mai buna e sa achiți anticipat că nu mai plătești dobânda băncii. Dar nici sa ramai pe zero nu e ok. Dar ai oricând varianta sa rambursezi partial și să scazi rata foarte mult

| relian a răspuns:

Varianta cea mai buna este sa platesti tot daca poti. Odata nu o sa mai platesti dobinda, pentru ca lungindo asa platesti mai multi bani.

Apoi daca platesti tot, nu mai esti dator, cand nu esti dator te doare la basca laughing
Daca ramai fara bani deloc, atunci plateste jumate acu sau trei sferturi din suma, lasa pentru tine ceva sa ai pentru nevoi, macar mai ramane putin pentru mai tirziu.

Daca nu-ti place sa fii dator cauta sa achiti, dar nu sa te lasi pe tine fara mincare si ce mai ai nevoie.

Si eu tot la fel sunt, nu imi place sa fiu dator la nimeni. Nu am fost dator niciodata si nu stiu daca voi fi vreodata.
Bine niciodata sa nu spui niciodata, dar eu asa as vrea, sper sa nu ma indatorez cindva.

| nukeyly a răspuns:

Cat timp ai rate la banci susti un sistem bolnav bazat pe specula.

Datoria achitata azi = ai taiat raul de la radacina.

Fapt: cand nu esti dator te doare la basca, si bancile isi baga ghiara in gat mai ales de alegi sa nu faci credite din principiu.

Si o sa dormi mai limpede pe un nor pufos si faci pipi din cer pe banci bt bcr rfs rdg acr urss.