| ChiukiuHamsler a întrebat:

Buna seara! As dori sa deschid un site online unde sa vand de ex zarzavaturi homemade. Cum sa putea sa fac sa fie totul cat mai legal privind alimentele. Nu cred ca as putea sa vand chiar asa fara nicio autorizatie sau daca as putea sa dau reteta unei fabrici.

6 răspunsuri:
| Bogdim0t a răspuns:

De început poți folosi google sites. E destul de ușor de folosit, și pot face orice ai nevoie pentru un astfel de site. Pentru a vinde nu prea știu (acte etc) dar uite aici un site: https://www.google.com/.......htm%3famp

Bula
| Bula a răspuns:

Fa-ti un grup pe Facebook si altul pe Instagram, pentru cei (potential) interesati.
Pentru cei din apropierea ta poti duce marfa direct acasa la ei, mai ales daca stau mai multi grupati in acelasi cartier.

| sierra1 a răspuns:

Pentru 2-3 kile de roșii sau castraveți nu-și face nimeni firmă

| anonimg a răspuns:

Zarzavaturi homemade -asta înseamnă să ai solare ca să îți produci marfa. Sau o cumperi din altă parte, de la alții producători.
Îți trebuie autorizație de la protecția mediului, de la sanepid pentru producție și/sau depozitarea mărfii.
Trebuie să specifici proveniența mărfii; adică să nu spui că e din grădină de la tine și tu să o iei de la turci, că primești amendă.
Trebuie să îți faci o firmă: srl sau pfa.
Trebuie să ai transport sau să colaborezi cu firme care să ducă alimentele la oameni acasă. Iar aceste alimente nu sunt ușoare (în afară de salată).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Te complici degeaba cine cumpără de la tine online? Si daca ai pret mai mare ca la piață nu vei avea clienti, nici in piață numai vind țăranii marfa ca au niste preturi exorbitante, iar tu ca sa produci legume homemade sau bio te va costa bani trebuie sa investesti, si daca nu le vinzi in profit muncesti degeaba, plus ca nu multi oameni stiu sa cumpere online si sa plateasca cu cardul deci din start pleci la drum cu un handicap, preturile cu care iti vinzi marfa si românii care nu stiu toti sa faca shopping online si sa plateasca cu cardul unii inca iau pensia la poștă sau vine poștasul cu pensia in bloc la batrini, ăia nu au card si chiar daca ar avea pensia pe card la varsta lor nu se descurcă sa scoata bani de pe card cu atit mai putin sa cumpere rosii si castraveti sau crastaveți vorba lui Piersic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Zarzavaturile nu le faci acasă home ci pe câmp. Să le vinzi online proasptete, trebuie dă plătești curierul. O să ai un preț de cost prohibitiv. O gospodină cumpără puțin o dată. Concluzia, faliment.
Încearcă la Cutia Țăranului.