Întrebare recomandată | Florin04540 a întrebat:

Bună seara,
Aș dori să realizez o platforma online pe care să se posteze anunțuri de vânzare cumpărare, iar plata produselor să se realizeze între client și vânzător prin intermediul unei cryptomonede.
Hostingul este pe servere din SUA, iar destinația siteului va fi internațional, dar de început SUA.
Nu doresc să realizez deloc profit, site-ul va fi doar ca un punct de legătură între vânzător-cumpărător.

Din cele citite de mine în cazul în care nu am o marcă înregistrată, dacă cineva s-ar duce și ar înregistra o marcă cu același nume ca al siteului meu, ar putea veni și să îmi ceară închiderea siteului.

Este adevărat acest lucru?
Am obligativitatea de a avea o firmă înregistrată și o marcă?

1 răspuns:
| VictorL a răspuns:

Atâta timp cât nu îți protejezi marca înregistrând-o, da, ar fi posibil ca cineva să o înregistreze după tine și să se dea drept tu. Fiindcă înregistrând-o, deții documentele legale cu care poți confirma că tu ești deținătorul mărcii și în caz de cineva ar încerca să creeze o marcă ca și a ta, atunci ai avea tot dreptul să îl dai în judecată și ai câștiga.
Dar de obicei e puțin probabil că cineva să-și înregistreze aceeași marcă ca și a ta, contează desigur de popularitatea mărcii. Dacă e ceva serios, eu își sugerezi totuși să o înregistrezi ca să fii mai sigur. Și mai gândește-te dacă vrei să faci profit sau nu, dar cu un profit ai putea finanța cu timpul procesele birocratice și ai avea și tu ceva de la asta.