| Necunoscut041219 a întrebat:

Bună seara
Îmi poate explica cineva care e faza cu bancnota de 20 lei, de ce unii o vând cu peste 200 lei bancnota?
Din câte am auzit tine de serie dar care serie este mai importantă?
Mulțumesc
Ofer fundă!

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Asta cu bancnotele e nimic si aici sunt multi vanzatori care s-au luat unii dupa altii si la obiecte care fac maxim 50 de lei de ex. iei cer 1000 de lei sau unii chiar mai mult. multi nu au nicio treaba cu domeniul asta, este efect de turma in preturile afisate
Acum cativa ani era un retardat-ca nu se poate numi altfel, care pe un televizor cu tub care nu era de colectie sau ceva de genul cerea peste 20.000 euro, pe ceva ce ai arunca la gunoi sau vinde intr-un talcioc
Deci ce sa le ceri unor limitati!
Pe langa electronice, "banii de colectie" sunt pentru cunoscatori, din cate imi aduc aminte Romania nu este o tara cu foarte multi experti in numismatică

Faptul ca dorel, costel si altii cer o anumita suma pe ceva ce cred ei ca face atat nu are nicio relevanta atata timp cat nu exista referinta si expertiza care sa clarifice pretul, cum este in cazul masinilor de colectie de exemplu!

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

La orice, creste valoarea cu cat este mai rar si mai cautat.
Poate, din bancnotele de 20 lei au ramas doar cateva sute in circulatie.

| Violleta2022 a răspuns:

Intodeauna vor exista smecheri, care vor incerca sa obtina un profit de pe urma celor slabi sau nestiutori.

suntserios
| suntserios a răspuns:

O întrebi tu pentru mine pe Violetta de ce a scris acea prostie monumentala cu banii ieșiți din circulație de 10 ani când bancnota de 20 lei a apărut în 2021?

| Ciprian09 a răspuns (pentru suntserios):

Nu are treaba cu realitatea, este simplu! Multe comentarii pe lângă, unele ft pe lângă.

| suntserios a răspuns (pentru Ciprian09):

Pai are nevoie de multe răspunsuri sa ajungă pe locul 1

| Ciprian09 a răspuns (pentru suntserios):

Trist,ce pot spune. Sunt blocat momentan, eu încerc sa dau răspunsuri la ceea ce ma pricep și reale! Restul e can-can. Sănătate!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Vor unii să facă bani din orice. Își închipui că e vreun "colecționar" îl apucă nebunia.

| Dismally a răspuns:

Sunt mai rare si daca ai unele - dar sa fie necirculate si cu serii consecutive daca se poate le poti vinde, dar nu iti va da nimeni 200 lei pe una, poate un 30 - 35.

Răspuns utilizator avertizat
| goguPatent a răspuns:

Wow, doamna tanti Violleta ce rusinica, nici macar nu stii cand a aparu bacnota de 20. De ce raspunzi daca habar nu ai pe ce lume esti?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru goguPatent):

Discutam de bancnota de 20 care se vinde cu 200 sau mai mult, nu de cea de 200.winking

| goguPatent a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ms. Am editat. happy

| Dragobeta a răspuns:

Ce vorbesti violeto?
https://www.bnr.ro/20-de-lei---Ecaterina-Teodoroiu-23452-Mobile.aspx
Pe tine te-as scote din circulatie de pe acest site.
Cum spuneam zilele trecute, ma blochezi sau deblochezi dupa cum ai tu interesul sa-mi raspunzi. Azi, ce faci?

| Dragobeta a răspuns:

Poate este vorba de replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881.
Nu m-am uitat pe olx, nu stiu despre ce este vorba.
Dar cea in circulatie era rara pana nu demult. Acum am primit deja trei ca rest la magazin. Asa ca "afacerea" olx, cade.