Am stat în Italia 14 ani, am schimbat-o cu Anglia. Nu m-aș întoarce nici torturat.
Sistem, corectitudine, egalitate, nondiscriminare și banii care-i fac aici în Italia ar fi fost o utopie. Azi ma uitam pe Youtube la niște clipuri, se numesc,, bad drivers in Italy''. Necivilizati, nu concep ideea de calm și răbdare, toți pe fuga, nu le mai ajunge timpul. Ca persoane sociale, au devenit puțin cam aroganți și cam prea laudarosi. Nu mai zic de birocrație, fără recomandări nici la salumier nu poți sa mergi.
Am cumpărat o casa în trei luni, luat cetățenia în doua, nu a fost nevoie sa ma ridic de pe scaun, nu am deschis măcar o ușă sau sa ma aplec la vreun ghișeu. Totul digital și telematic.
Ani lumina față de multe tari din Europa, daca ma intorc vreodată ar fi cum m-aș intoarce în preistorie.
Vreau soare și cald, în orice moment al anului îmi fac câte vacante doresc, minim trei sau patru. Poate ai alta mentalitate, alte idealuri și viziuni, dar asta e parerea mea, din experientele trăite pana acum.
Cheers