Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Daca suma FARA TVA este 900 lei, atunci o inmultesti cu 1.05 si primesti valoarea CU TVA (= 945 lei).
Daca suma CU TVA este 900 lei, atunci o imparti cu 1.05 si primesti valoarea FARA TVA (= 857.15 lei.
TVA-ul este diferenta fata de 900 lei.
De unde este ala 1, ori ce reprezinta el de fapt? Ce reprezinta aia 0.05?
Deci au luat 5% ca 5:100 =0.05,astia ce sunt mai exact Eu is cam pe dinafara cu matematica, ca de stiam matematica eram director acum, presedinte de tara
Deci matematic, au facut din 5% 0.05 care eu nu stiu ces. Apoi au mai bagt si pe 1, aduni aia 0.05 + 1. Ok asta 1 de unde lau mai scos, ce reprezinta asta, cifra 1?
Eu stiu ca 5% inseamna 5 din 100.Adica daca am 100 de lei si trebuie sa dau 5 procente, aia inseamna 5 lei pe fiecare suta corect?
La pretu net, daca fac asa, da exact tva, ei de ce au trebuie sa calculeze asa?
Ce-i ala 1 ces aia 0.05.
Recunosc ca is pe dinafara,dar pe pariu ca majoritatea pe aici asa sunt doar ca ei nu recunosc asta.
Uite si pe Bula ce explicatie da? El da doara formule de calcul,dar acele formule trebuie sa le explici corect? Ce reprezinta fiecare cifra,altfel aia arata ca habar nu are nici el pe pariu ca nu stie.
Sa retii ceva si sa tii minte toata viata,trebuie sa pricepi acel ceva,sa il pricepi la nivelul celui mai slab om, uite la nivel de gradinita sa vie cineva sa explice.
Stiu poate ca nu-i greu, dar de cele mai multe ori cei f simplu nu vezi
Degeaba toti dau raspunsuri deja calculate, nimeni nu arata si cum au calculat, asta daca a calculat careva Pe pariu ca din cate raspunsuri s-a dat nimeni nu stie ces cu cifrele alea, le luara si ei de pe net si ia de aici.Asa si eu stiu, dar eu am facut altfel daca ai vazut.
Uite cum fac eu, daca am pretu net de exemplu si vreau sa stiu cat o sa fie tva.
Luam tot exemplu asta de aici.
900 x 5 : 100 = 45 adica tva adaugat la aia 900 si da 945.
Formula este de fapt aia cu 0.05, dar si cum fac eu da exact la fel, tot dracu ala este.
Dar vreau sa stiu ces cu numerele astea.
0.05 este mai exact ce? zecimale ale lui 5 din 100
1 ala care se adauga la 0.05 cei cu nr asta 1?
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.144.90.203) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro