| AlexBitza a întrebat:

Ma numesc Alexandru, am 17 ani, elev in clasa a zecea.Sa trec la subiect. Mi-as dori sa aflu cateva informatii despre domeniul agriculturii, si tot ce tine de el.In lipsa de activitate in timpul liber m-am decis sa fac ceva, si cum stau la tara, cea mai buna alternativa este agricultura, tin sa precizez ca si pe viitor, vreau sa urmez acest domniu. Datorita circumstantelor( tatal meu a murit de curand, iar veniturile nu mai sunt unele foarte mari )vrea ca incepnd cu prmavara aceasta sa incep sa lucrez pamanturile pe care le au bunici mei.Acum sa ating subiectul, voriam sa aflu daca statul imi ofera vreuna jutro, la varsat pe care o am eu acum.Adica, le ofera ceva tinerolor care vor sa urmeze acest domeniu(tot spun ei ca Romania are nevoie de agricultori)?
Va multumesc anticipat. Sa auzim numai de bine, sanatate!

2 răspunsuri:
| lavinia_2304 a răspuns:

De la culturile de camp, va puneti in tema cu aspecte privind legumicultura si pomicultura pentru a merge mai departe catre zootehnie, acvacultura sau apicultura.

| lavinia_2304 a răspuns:

Agricultura este știința, arta sau practica care se ocupă cu procesul producerii de hrană vegetală și animală, fibre, respectiv diverse materiale utile prin cultivarea sistematică a anumitor plante și creșterea animalelor. Termenul de agricultură provine din cuvintele din latină agri desemnând câmp și cultura însemnând cultivare, în sensul de prelucrare mecanică și chimică a solului pentru a fi apt pentru cultivarea plantelor. În termenul generic de agricultură se regăsesc științe și ocupații distincte. funda?; x