Orice firma inregistrata la Camera de Comert, care are contract cu E-ON, pentru curent electric, plateste in functie de numarul de salariati, taxa radio si TV, chiar daca nu are radio sau televizor.Eu am un SNC, cu doi salariati, am declarat la notariat ca am doar doi, sediul societatii este acasa la mine(pentru care platesc abonament radio-Tv)si am punct de lucru inregistrat la o alta adresa, unde am contract furnizare energie electrica si platesc si acolo taxa radio+tv.Sediul societatii tale, unde este declarat? Cred ca cei 150 lei noi, nu este taxa radio pe o luna, cred este plata taxa radio si tv din mai 2012, pana acum. TAXA RADIO=2, 50 leix13 luni=32, 50 lei TAXA TV=4, 00x13 luni=52, 00 TOTAL=84, 50 lei noi.Iar restul sunt penalizari de intarziere.Chiar daca nu ai activitate, dar ai contract de furnizare energie electrica, platesti! Eu am renuntat la contractul cu E-ON, pentru punctul de lucru si nu mai paltesc nimic. Daca nu platesti, te dau la o firma de recuperare autorizata si mai platesti si in plus.Imi pare rau ca iti dau o veste neplacuta!
Am telefonat la cei de la radio și am clarificat problema. Nu am nimic de plată! Ei mi-au spus că informatiile le vin de la administratiile financiare. Mulțumesc mult pentru informații! Acum am găsit pe cineva care să-mi cumpere firma.Si nu stiu cat ar fi cel mai rezonabil preț. Nu am patrimoniu, fara datorii etc. E la stadiul de acte cum spuneam. Trebuie sa-i fac un pret mai mic decat l-ar costa daca si-ar deschide o firma noua. Macar sa-mi recuperez o parte din banii cheltuiti cu infiinarea ei. Deci- cam cat ar fi rezonabil sa-i cer omului? Si cat l-ar costa pe el schimbarea de sediu si de administrator ( eventual si denumirea firmei)?
Chiar nu stiu,deoarece eu ni mi-am vandut firma.Ce costa, in ceea ce priveste schimbarea sediului, numele administratorului si tot ce tine de "schimbari", poti afla tot de la Camera de Comert, deoarece acolo se fac toate actele si....astea costa pentru stat. Logic, ar fi tu sa-ti platesti ceea ce tine de renuntarea la firma si el sa-si plateasca tot ce tine de schimbarea de firma. Daca gasesti pe cineva dispus la Camera, iti poate da toate detaliile financiare.