Inseamna ca nu stii regulile elementare de contabilitate, care trebuie cunoscute si respectate daca ai o afacere!
Trebuie sa ai un contabil care conduce evidentele financiare ale firmei, intreaba-l pe el despre functionarea Registrului de Casa, conturile contabile si declaratiile care trebuie depuse la finante!
In caz contrar, Fiscul iti va elibera chitante, cu gramada, pentru amenzi si penalizari!
Cum adica nu ai suficiente chitante? pe ce cheltui banii?
Tot ce cumperi, cumperi NUMAI cu factura si chitanta si le pastrezi, ca sa le inregistrezi in registrul de casa.
Daca nu ai facturi si chitante, pui bani din buzunar si acoperi gaura.
Daca nu ceri/iei chitantele?
Asta intrebam, de unde fac unii daca de exemplu nu le au?
Daca nu ceri chitanta, pui bani din buzunar!
Este simplu: nu cumperi marfa, de acolo de unde nu primesti factura si chitanta.
Ok! O alta chestie, sunt persoane care se inteleg cu magazinul si aia le dau la suprapret pe hartie, anumite produse, tocmai ca sa ramana bani in plus. Cum fac patronii respectivi sa justifice ca produsul a avut pretul de pe foaie cand in magazin e vizibil mai mic?
Stii ca ceea ce descrii tu aici este frauda fiscala si se face puscarie din acest lucru?
Bai yu esti batut in cap? Serios! Normal ca stiu! Eu vreau sa demasc pe astia care fac asa, dar cum sa o fac cand tu stai si ma iei la rost aiurea? Plm de minte...
Vorbeste frumos, mai rahat cu ochi!
Eu incerc sa-ti explic ceea ce tu nu vrei sa pricepi!
Nu imi pierd timpul cu tine, esti redus rau..irecuperabil!
Tai citanțe și facturi false în draci cu contabilitate dublă, crezând că dacă furi căciula statului o să fii tu bogat. Imensă eroare de om fără scrupule morale, nici cât o pisică leșinată de foame.
Asta nu poate fi considerat nici macar raspuns, ai vrut si tu sa iti versi frustrarile pe altul si sa acuzi fara dovezi, daca asta ai inteles tu, e fix problema ta!
Dar tu ce ai înțeles? De ce nu răspunzi și tu, ci doar critici răspunsul meu?
Pentru ca n-am ce sa raspund din moment ce ai ales doar sa arunci cu noroi!
Nu ai inteles ca de fapt era vorba de cei care au cumparat si nu au primit chitante...de asta si intreb, cei care nu au luat/primit/cerut chitante, cum se pot justifica?
În primul rând, ce spui tu aici se numește evaziune fiscală. Dacă ai încasat bani fără să tai chitanță sunt venituri nedeclarate.
În al doilea rând, singura soluție legală este un aport de capital. Adică tu, ca persoană fizică, scoți bani din buzunar ca să susții firma. Oricum aceștia sunt banii pe care i-ai încasat în mod ilegal.
Eu vorbesc de cei care platesc si nu primesc/cer chitante. Nu de cei care ei taie chitanțe.
Daca nu ai primit/cerut/luat chitante, cum faci sa fii ok? am vazut la altii si intreb si eu
Cei care plătesc și nu primesc chitanțe ar trebui să le ceară. Dacă nu le primesc în niciun caz n-ar trebui să dea banii. Factura creează obligația de plată, chitanța sau bonul fiscal confirmă plata în sine, adică stingerea obligației.
În altă ordine de idei, dacă tu achiți o factură și nu primești o chitanță, înseamnă că pui banii respectivi din buzunar, iar din punct de vedere contabil acea factură rămâne neachitată.
raduorer11 întreabă: