Aaa
Poi atunci eu iti propun sa te autorizezi ca PFA (persoana fizica autorizata)deoarece este mai simplu totul. Taxele se vor ridica aproximativ la 200 ron, nu ai nevoie de capital social, iar contabilitatea se face in partida simpla, deci nu esti obligat sa angajezi contabil.Impozitarea se face anual, cei 16% se aplica la venitul estimat pentru intregul an, urmand ca in anul urmatorsa se regularizeze fie platesti o diferenta, fie iti este restituita suma achitata in plus. Nu poti angaja personal cu forme legale dar vei lucra singur, indirect ajutat de cine vrei. Daca iti faci un contract de asigurat vei avea si vechime.Te adresezi Primariei pe raza careia locuiesti.In vederea autorizarii ai nevoie de urmatoarele documente:
-rezervarea disponibilitatii denumirii(la Registrul Comertului),
-cazier fiscal
-cazier judiciar
-actul de identitate
-copie contract locuinta
-certificat medical pentru persoane fizice
-copii ale documentelor care atesta calificarea in domeniu
-dovada de achitare a taxelor(taxa pentru. disponibilitatea denumirii la REG.COM,taxa de autorizare, taxa pentru. emiterea certificatului de inregistrare la Reg.Com)
Pentru inceput ar fi bine sa mergi pe PFA, iar in functie de rezultate poti oricind sa devii un SRL
Magazin alimentar cu sala de jocuri care sa includa, 1 masa de biliard, 1 masa de ping-pong, o pista de bowling ar fi ceva super sa faci, pentru ca ai avea foarte multi clienti.
Hei
Da poti face asa ceva deoarece nu conteaza daca este scoala fiindca si bunica mea a avut un fel de bard cu biliard alea, alea si vindea si bauturi alcoolice si mai veneau elevi dar la ea venea directoru' dupa ei ca stia unde-i gasea dar mrg nu i-a zis nimeni ca este ilegal sau chestii de genu ', dar totusi nu strica sa te interesezi asa ca te sfatuiesc sa ti cont de prevederile legii nr.650/2002 pentru ca vei comercializa produse alimentare.
Cat despre firma intr-un sat ar fi bine daca ar consta intr-o brutarie mai ales daca aveti terenuri cu grau ca sa nu-l mai cumparati [ si o moara proprie ar fi buna dar na ]. Asa si sa va zic de ce e mai bine cu brutarie decat cu celelalte . Deci cand eram mica la mine la tara langa casa unde locuiesc a fost o discoteca dar din cauza ca nu prea a mers bine a fost desfintata si in locul ei proprietarul a facut o brutarie cu care ii merge bine si restul magazinelor alimentare de acolo nu o duc asa bine deoarece nu au produse multe fiindca nu-si permit sa cumpere des marfa [ asa presupun eu din moment ce nu am mai vazut vreo punga de cipsuri de vreo 2-3 saptamani ], mrg cei cu brutaria mai au si un magazin alimentar langa brutarie si ei i-au marfa des si au de toate dar nah [ acum depinde de posibilitatile de care dispuneti ]
Nu stiu cam cat ar costa dar sigur peste 10.000 de e, asta-i cert.
Stiu ca nu sunt informatii prea multe si nici prea plauzibile dar sper ca v-am fost de ajutor
Merci! avem brutarie, moara. pe mine ma intereseaza ce acte trebuie sa fac si ce firma s r l sau pdf. ce ne costa mai putin. si vreau toti pasii. stau intr-o comuna de langa pitesti.
Am inteles. dar putem fi 4 insi la pfa? de la sanepid nu am nevoie de nimic? poti sa spui o suma doar la cele enumerate mai sus. ieri am vorbit toti 4 si ne-a venit ideea. azi deja am vorbit cu patronul sa il inchiriam. si daca nu iese, aia e macar nu ne ustura asa rau daca suntem 4.
La faza cu 4 insi nu stiu. De la sanpeid iti trebuie un dosar cu autorizatie de la primarie. Poi suma ar fi aproximativ cam de 200 ron cum am specificat si mai sus :) Uite te poti informa de pe site-ul acesta :
http://www.google.ro/......http?/url
Sper ca te-am ajutat [ iar :))]
Merci :*
Cu placere
Aaa
Poi atunci eu iti propun sa te autorizezi ca PFA (persoana fizica autorizata)deoarece este mai simplu totul. Taxele se vor ridica aproximativ la 200 ron, nu ai nevoie de capital social, iar contabilitatea se face in partida simpla, deci nu esti obligat sa angajezi contabil.Impozitarea se face anual, cei 16% se aplica la venitul estimat pentru intregul an, urmand ca in anul urmatorsa se regularizeze fie platesti o diferenta, fie iti este restituita suma achitata in plus. Nu poti angaja personal cu forme legale dar vei lucra singur, indirect ajutat de cine vrei. Daca iti faci un contract de asigurat vei avea si vechime.Te adresezi Primariei pe raza careia locuiesti.In vederea autorizarii ai nevoie de urmatoarele documente:
-rezervarea disponibilitatii denumirii(la Registrul Comertului),
-cazier fiscal
-cazier judiciar
-actul de identitate
-copie contract locuinta
-certificat medical pentru persoane fizice
-copii ale documentelor care atesta calificarea in domeniu
-dovada de achitare a taxelor(taxa pentru. disponibilitatea denumirii la REG.COM,taxa de autorizare, taxa pentru. emiterea certificatului de inregistrare la Reg.Com)
Pentru inceput ar fi bine sa mergi pe PFA, iar in functie de rezultate poti oricind sa devii un SRL
Actele necesare le gasiti pe
http://www.onrc.ro/documente/ghid/1.pdf
http://www.onrc.ro/romana/formalitati_pj.php
puteti faci chiar si intreprindere familiala daca este cazul
Mami a avut interprindere familiala.dar nu prea mai stie. sunt eu cu iubitul meu si verisoara mea cu al ei.
Mario1994 întreabă:
anonim_4396 întreabă: