| Dragon2025 a întrebat:

Stiti firme care toarna plastic la comanda? Adica eu am desenul tehnic in format electronic si vreau 100 de bucati. E o carcasa pentru. un hranitor automat ce poate fi controlat de pe telefon. happy

1 răspuns:
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Tu ai desenul piesei finite (din plastic). Pe baza acestui desen trebuie confectionata o matrita in care se injecteaza masa plastica. Tu trebuie sa platesti intai matrita, pe urma poti produce cat de multe piese vrei cu acea matrita. Cauta cu Google fabrici prelucratoare de mase plastice respectiv firme care pot confectiona matrite pentru mase plastice si discuta cu ele. In functie de tipul masei plastice din care e facuta piesa si de geometria ei se alege modul de realizare sunt mai multe, injectie, extrudere, suflare, etc. nu intru in detalii ca nu sunt de meserie. Ce trebuie retinut e ca indiferent de tehnologie este necesara o matrita care costa bani dupa care poti produce oricate piese cu acea matrita. 100 buc. mi se pare o serie scurta pentru un obiect din plastic, daca nu ai de gand sa faci o productie de serie s-ar putea sa te coste foarte mult pe bucata.