| ionescualexandru34 a întrebat:

Bună! Tocmai astăzi am primit un mesaj ca mi s-a livrat o comanda dar nu am am comand nimic. Am primit un mesaj de la un număr care începe cu +44 și mesajul începe în felul următor.
[Posta Romănă]
"Pachetul dvs a fost livrat la depozitul local,dar nu poate fi livrat deoarece lipsește numărul casei,va rog să faceți clik pentru a actualiza imediat adresa". Și mi s-a dat un link ciudat. Nu știu ce să fac în momentul acesta, sunt foarte speriat...I s-a întâmplat cuiva acest lucru vreodată?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu accesa linkul daca stii ca nu ai de asteptat colet sau daca ai comandat.

| Violleta2022 a răspuns:

Este scam!
Nu accesa linkul si nu raspunde nici unui mesaj mai ales cand stii ca nu ai comandat nimic, de nicaieri.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu un scam celebru deja. Nu da click pe nimic și cel mai important dacă dai click nu îți bagă nicăieri datele cardului

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, doar sa ignori. E o teapa foarte intalnita, ei spera sa iti bagi datele cardului acolo si sa-ti ia bani de pe el. Deci nu da datele cardului nimanui, doar la firme care stii sigur ca sunt ok gen Netflix

| ionescualexandru34 explică (pentru Furnicuta000):

Totuși,de unde au luat numărul meu?

| suntserios a răspuns (pentru ionescualexandru34):

Asta e complicat? Se vând baze de date cu Nr de telefon cu kila

| Furnicuta000 a răspuns (pentru ionescualexandru34):

Daca ai facut cel putin o comanda pe net pana acum nu e greu sa-ti dai seama. Se vand informatii despre oameni, inclusiv adresa, e ilegal dar ce sa facem...

| ionescualexandru34 explică (pentru Furnicuta000):

Pai nu am făcut niciodată o comandă de pe net, asta mi s-a părut mie cel mai ciudat

| Cristian86 a răspuns:

E fake.