| Annef a întrebat:

Tocmai ce am deschis un card la ING și angajatele îmi cer să il activez. Țin să menționez că nu mă prea pricep cu băncile, așa că vă rog să mă lămurească cineva. Mi-au spus că pentru a activa trebuie să introduc 700 lei, atunci, la acel moment. I-am spus că nu am acei bani și atunci mi-a spus că măcar să introduc 100 lei și să plătesc 7 lei/lună. Sunt confuză; am băgat cei 100 de lei dar nu știu pentru ce ar trebui să fie neapărat. Presupun că un cont s-ar putea activa cu orice sumă. Si inca o nelamurire ar fi: cum plătesc cei 7 lei/lună? Mă duc la bancă să îi plătesc sau pur si simplu trebuie să ma asigur că acel cont bancar nu e gol ca să poată extragă de acolo cei 7 lei?

Mulțumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Niciodata nu am avut incredere in ING.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Eu stiam ca chestia cu 700RON este doar pentru salariati care pot sa beneficieze de 0 comision, deci doar daca ar avea un salariu mai mare de 700RON la ei la banca.
In rest... mai sunt banci necesita o suma pentru activarea contului, ca asa ar face oricine carduri degeaba. (ca si Revolutulwinking )

Pe langa asta 7/lei pe una se pot extrage din cont, fara sa mergi la banca. Si stiam ca se aplica si ceva comision la extragerea de la un ATM, dar posibil sa ma insel.

Numai bine!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DoarBogdan):

Nu e musai sa fii salariat. Stiai prost. E vorba de suma MINIMA pe care trebuie sa o bagi LUNAR pentru a avea 0 comisioane. Eu sunt salariat, iau salariul pe cardul ING, salariul e evident mai mare de 700 RON, insa nu mai am gratuitatea respectiva pentru ca iau cate 2-3 salarii o data si dupa aia pauza 2-3 luni. Da, stiu, firma de c*&at. Firma sunt eu, asa ca trecem cu vederea...

| GabiDumitrescu a răspuns:

Si zici ca ai reusit sa devii majora si nu ai murit inca din cauza ca ai baut soda sau alt motiv stupid? Interesant. Cei 7 lei sunt extrasi automat din soldul pe care il ai la un moment dat, existind si posibilitatea de a ajunge pe sold negativ din cauza asta. P.S. Daca ai facut cardul pentru a iti incasa salariul pe el - asa sper - tine cont de doua chestii esentiale la ING: 1. In aplicatia de mobil ai o sectiune care se cheama Bazar si in care vei gasi destul de frecvent oferte cash back excelente. Acum de exemplu au 5% la Kaufland fara limita de suma si 15% la Carturesti, insa in limita a 50 RON. 2. NICIODATA, dar NICIODATA sa nu folosesti ING pentru a cumpara/vinde valuta sau a face plati prin strainatate. Te rup in bucati cu ce curs de schimb mizerabil au, nu alta.

| Annef explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu sunt majoră. Vreau sa folosesc cardul pentru cumpărături, nu pentru altceva.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Annef):

Si cit ai de gind sa pui pe el lunar? Card doar pentru cumparaturi ai oferte mai bune la alte banci. Preferabil la una la care sa aiba si parintii sau cine iti va baga bani ca sa fie mai simplu si ieftin cu transferurile.

| Annef explică (pentru GabiDumitrescu):

Dar apreciez că măcar m-ai lămurit cumva chiar dacă ai făcut-o oarecum răutăcios. Omul nu are de unde să știe dacă nici femeile de la bancă nu iti raspund cum trebuie si nimeni nu iti spune de ce trebuie să bagi atâția bani.

| Annef explică:

Desigur, femeile acelea au început să se cam enerveze de la întrebările acestea care mi se par perfect normale.