| millar a întrebat:

a incercat cineva acele sondajuri pentru care primesti bani, sau vizitarea site-urilor...ce metode de facut bani acasa stiti?laughing
Si daca ati incercat puteti sa imi povestiti putin?

Răspuns Câştigător
| iulianr a răspuns:

Am completat doar un sondaj ca sa vad cum e..si cam atat. O metoda de a face bani stand acasa este sa faci freelancing..joburi potrivite pentru asta sunt cele din IT (programare), graphic design, editare video, consultant marketing (cred). Oricum, trebuie sa fii foarte ambitios si sa fii destul de bun in domeniu. Deci, implica automat si o perioada de pregatire, in care nu ve castiga nimic.
Eu am mai castigat cativa bani suplimentari pe platforme unde sunt joburi de graphic design (99designs, upwork). Iti scriu mai jos experienta mea cu cele doua site-uri:

99designs: Aici sunt joburi tip concurs (clientul spune ce vrea, oamenii isi propun ideile si daca clientului ii place ideea ta, te alege castigator. Sumele pe care le poti castiga sunt destul de bune pentru Romania (in general am castigat cam 190-200 dolari/concurs), dar problema este ca in cazul in care nu esti ales castigator pierzi timp si ca membru nou pe site esti limitat la un numar redus de joburi la care poti aplica/luna.

upwork: Aici aplici la joburi prin trimiterea portofoliului si a unei "scrisori de intentie" si castigurile pot varia de la 5$ pana la mii de dolari pe luna. Pe langa joburi de design grafic, sunt si joburi de editare video, consultanta, programare etc. Pe acest site nu am castigat foarte mult fiindca este destul de greu sa fii ales de client atunci cand esti nou pe site si nu ai mai aplicat la la alte joburi, dar vreau sa ma apuc mai serios de asta. Oricum, nu prea am mult timp, fiindca asta fac in timpul liber.

Oricum, concluzia este ca poti castiga bani stand acasa, dar depinde de multi factori si mai ales, de domeniul ales. In momentul de fata inca nu sunt capabil sa castig foarte mult, ci doar sa mai fac niste bani "de buzunar"din cand in cand, pe langa salariu.

| millar explică (pentru iulianr):

Ma pricep la chesti de genu, sunt pe profil comert si am editat am facut chesti de genu pentru scoala, cum imi intra bani sau cum ii primesc?

| iulianr a răspuns (pentru millar):

Pe platformele astea iti faci un cont normal, ca pe orice site, iar banii de la clienti sunt stocati in contul respectiv. Si ulterior, cand vrei sa retragi banii, alegi metoda pe care o preferi. Poti sa retragi direct in contul bancar sau in contul PayPal/Payoneer si de acolo transferi in contul bancar (sau ii lasi in PayPal si folosesti banii pentru a face plati online). Pe 99 designs eu retrageam banii in contul de PayPal sau Payoneer si de acolo ii puneam in contul bancar (cred ca era un comision cam de 2 $). De pe PayPal cred ca poti sa transferi banii si in contul de Revolut, in caz ca ai. Inca nu am incercat, dar vad ca merge conectat cardul de la Revolut la PayPal.
La upwork am transferat banii de pe site direct in contul bancar. Aici poti sa alegi o anumita suma (de ex. 500 $) si poti sa retragi banii cand ai atins suma respectiva.
Mai exista si alte metode, dar nu am incercat.
Oricum, in ambele cazuri dureaza cateva zile pana intra banii, dar nu am avut niciodata probleme.

| millar explică (pentru iulianr):

Nu am niciun cont de genu, asi avea la avon platesc prin paypal

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da am incercat. Am facut 2$ intr-un an din sondaje. Aprope ca imi deschideam cont in Elvetia

| johnnny123 a răspuns:

Îți voi povesti tot ce ai nevoie să știi despre asta: nu vei face niciodată bani completând sondaje sau vizitând situri.

De ce? Pentru că aceste activități nu generează valoare, și deci nu te va plăti nimeni pentru ele. Toate poveștile despre oameni care fac bani din asta sunt niște fabulații pentru credulii care nu înțeleg cum funcționează internetul.

Cu cât vrei să fii plătit pentru că ai dat click pe un link? Cu a zece mia parte dintr-un cent? Chiar și așa este prea mult.

Dacă vrei să faci bani pe internet trebuie să ai cunoștințe valoroase, pentru care cineva este dispus să plătească. Adică programare, design, administrare de servere, securitate, etc. Cu alte cuvinte, mai întâi trebuie să investești masiv în tine, să depui eforturi pentru a te specializa într-un domeniu căutat, și abia apoi poți avea pretenția să faci bani din asta.

| RoCkKiD a răspuns:

Faci cam 1E pe sondaj si creste in functie de cat de lung e sondajul. Acum, problema majora e ca nu trimit nici ei atat de multe..sa zici un 10 pe saptamana in cazurile bune.

Sa nu mai zic ca ti se ia de ele la un moment dat..eu am facut vreo 25E intr-un an completatand din cand in cand... poate ai ajunge la un 15-20E pe luna. daca te lupti tare dar nu traiesti din asta.

| MirelCiobanu a răspuns:

Pai cea mai buna metoda de facut bani este munca, eu unul merg la munca la lucrari interioare, extreioare, pe siteuri nu rezolvi nimic. nu ai nicio sansa sa faci vreun ban stand degeaba. Daca vrei sa faci bani usor exista si metode riscante practicate mai rar, manarii si alte chestii. Cum ar fi traficul

| Tipaccupisici a răspuns:

Nu castigi mult.
Insa,(nu fac reclama) stiu cateva prietene care sunt "angajate" de site-uri sau marci(ca AVON) si lucreaza de acasa facand reclama
In scimb, ele primesc produse si bani, dar mentionez ca depinde si de efortul depus