| Zazy a întrebat:

TPU.Am 14 ani.
De cand ma știu visez sa devin doctoriță.
Imi place mult sa ajut oamenii, deși imi e frica sa vad sange sau sa operez.
Mi-ar placea sa ma fac doctor de ochi (adica oculist), sau doctor general. Care vi se pare mai interesantă?happy

Răspuns Câştigător
| Deliiiia a răspuns:

Buna, a fi medic e o meserie foarte frumoasa si plina de satisfactii, insa si drumul pana acolo este dificil. Crezi ca poti face fata? Uite ce iti recomand: concentreaza-te bine pe scoala, invata la liceu la toate materiile, cel putin in primii 2 ani pentr a-ti forma memoria si stilul de invatare. Apoi, daca in clasa a 10-a inca iti doresti sa mergi pe acest drum te apuci de pregatirea propriu-zisa.

Oftalmologia mi se pare o ramura mai interesanta, e si mai dificila. Oricum, asta abia in anul 5-6 de facultate vei stabili, deocamdata probabil nu cunosti toate specializarile.

Mult succes si spor la invatat! happy

16 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Intentia ta este foarte buna; dar daca iti este frica de sange sau de operatie, atunci nu este alegerea cea mai buna. Mai bine te faci un medic naturist sau un biolog, un cercetator care sa descopere cauzele bolilor si sa gaseasca remedii pentru ele.

| Deliiiia a răspuns:

Si apropo, frica de sange poate fi combatuta, majoritatea intra in facultate cu aceasta. In plus, nu toti medicii opereaza.

| Stell99 a răspuns:

"Doctor de ochi" (oftalmolog)
Nu oculist laughing

| Deliiiia a răspuns (pentru Stell99):

Si termenul de,, oculist'' descrie oftalmologul happy

| Zazy explică (pentru Stell99):

Eu zic sa nu mai sari ca (,) cocoșul la bătaie.
Mai informează-te, și apoi vino și comenteazăwinking te rog frumos.
OCULÍST, -Ă, oculiști, -ste, s. m. și f. Oftalmolog.
Deșteapto!winking te felicit.

| Stell99 a răspuns (pentru Zazy):

Eu zic sa nu mai iti faci vise...
In cel mai bun caz poate ajungi sa vinzi ziare la un chiosc.
Nu ai habar cum e viata.

Uite,eu nu vreau să fiu rea. Fiecare cu visele lui. Și poate voi deveni ceea ce ÎMI DORESC, pentru ca din moment ce iti doresti cu adevarat ceva, sigur vei indeplini dorința aia si o vei duce pana la capăt. Nu imi pasă care e parerea ta despre mine pentru ca oricum nu ma cunosti. Bucură-te cu nu mi-ai testat limitele happy nu stii cat de motivata sunt cand imi pun ceva in cap happy

Apropo
in timp ce eu invat si ma stradui din greu, si ma chinui sa aflu cat mai multe despre ceea ce m-ar interesa sa fac in viitorul apropiat, tu vii si iti aprofundezi meseria de "hater" pe TPU.
Asta e diferenta dintre noi doua.Si cu asta am incheiat.Get a life, girl happy you need.

Care noi doua papusa?
Sunt barbat si am aproape dublul varstei tale.
Ma uimeste experienta de viata acumulata de tine in cei 14 ani de viata laughing

După numele tău și dupa poza de profil, am avut impresia ca ești fată. Nu stau sa iti analizez profilul, pentru ca nu imi pasa cine ești sau ce faci tu.
Mulți înainte, "dom'le". Sa stii ca anii nu iti definesc inteligenta. Ma uimiti atat de tare, voi adultii. Va puneti in gura cu pustoaice de 14 ani si va credeti atat de inteligenti si maturi, dar de fapt dovediti atata imaturitate si prostie! Si stii ce ma amuza, mai domnule? Faptul ca criticati o fata care vrea sa faca CEVA CU VIATA EI, nu sa devina probabil o taximetrista ca si dumneavoastrawinking.
Pacat, domnule, pacat. Cum am zis si mai sus, diferenta dintre noi DOI este faptul ca eu ma stradui sa aflu mai multe despre meseria pe care vreau sa o practic iar dumneavoastra va aprofundati meseria de "hater". am mai spus-o si o mai repet, daca este cazul.
O zi buna, maturule happy! Pana si o fata de 14 ani te face happy

De fapt tu te iei in gura cu mine ceea ce denota lipsa de educatie.
Rusine parintilor tai.
Eu ti-am raspuns la intrebare iar tu ai sarit la gatul meu laughing
Esti tare mai fetita in spatele monitorului.
Cu vocabularul asta maturarea strazilor de paste.

Pacat, domnule. Cat de imatur puteti sa fiti!
Ati sarit pe mine ca am scris "oculist". Daca sunteti incuiat la minte si nu stiti sinonimele cuvantului oftalmolog, nu este problema mea. Daca v-a deranjat intrebarea mea, puteati sa ignorati pentru ca sunt 100% sigura ca nu v-am cerut vreo parere.
De ce sa le fie rusine parintilor mei? Ca m-au educat asa cum trebuie? Ca am bunul simt si ca va respect desi dumneavoastra nu meritati respectul meu? Stii... cateodata oamenii se cam autocaracterizeaza. Eu cred ca dumneata habar nu ai ce e aia maturitate si EDUCATIE happy! dar nu mai stam la vorba happy.
Stati linistit, asta e firea mea, sa nu ma las calcata in picioare happy. Nu sunt tare dar daca dvs ma credeti asa, no problem, mersi pentru compliment happy.
Eu cred ca la cei anii dvs trebuia sa fiti la servici in momentul asta nu sa bantuiti site-ul asta.winking laughing daca va tot dati asa destept, asa om ajuns, asa om educat atunci de ce stati sa judecati o copila ca mine? Du-te dom'le si continua stersul wc-urilor.

De ce as avea eu nevoie de "respsctul" unui copil de 14 qbi prost crescut.
Jignirile astea de doi bani sa le zici parintilor tai degradati.
Ti-am dedicat mai mult timp decat meritai.

| Deliiiia a răspuns (pentru Stell99):

Buna, a fi medic e o meserie foarte frumoasa si plina de satisfactii, insa si drumul pana acolo este dificil. Crezi ca poti face fata? Uite ce iti recomand: concentreaza-te bine pe scoala, invata la liceu la toate materiile, cel putin in primii 2 ani pentr a-ti forma memoria si stilul de invatare. Apoi, daca in clasa a 10-a inca iti doresti sa mergi pe acest drum te apuci de pregatirea propriu-zisa.

Oftalmologia mi se pare o ramura mai interesanta, e si mai dificila. Oricum, asta abia in anul 5-6 de facultate vei stabili, deocamdata probabil nu cunosti toate specializarile.

Mult succes si spor la invatat! happy

| KenNine a răspuns:

Nu conteaza, ce iti place aia faci, sa ajuti oameni e foarte bine.Jos palaria in fata ta.

| funnnyman32 a răspuns:

Hei buna!
Trebuie sa-ti placa meseria de medic, indiferent ce ai alege'. Daca esti o fire mai asa, care te sperii cand vezi anumite chestii nu prea te vei vedea ca, chirurg sau altele etc. Parerea mea e sa-ti cauti altceva, dar daca tot vrei medic nutritionist e cel mai convenabil pentru tine big grin

| Fcp_Sergiu_1995 a răspuns:

Well,sa fi doctor e ceva fascinant dar ai putea sa devii si veterinar asa o sa ajuti animalute tongue dar ai de stat in facultate ani bunii (destul de multi) dar acum faci ce te atrage pe tine