La tara, ai putea sa ajuti la supravegherea si ingrijirea animalelor. In doua luni ai putea aduna chiar si bani mai multi.
La oras, poti cauta cateva persoane care detin caini de apartament si sa le plimbi cainii. Zilnic ai putea plimba 2-3 caini, pentru fiecare plimbare poti negocia 10-20 lei. Si astfel iti poti aduna banii in 2 luni.
De asemenea, ai putea ajuta la cumparaturi niste batrani sau sa le citesti din carti, ce doresc.
Trebuie doar sa-ti misti fantezia, sa fii istet si sa-ti faci treaba bine, constiincios!
La varsta ta, nu prea poti sa face mare lucru. E de apreciat ca vrei sa iti ajuti parintii. Dar in primul rand ca sa ii ajuti, este bine sa te preocupi doar de scoala (majoritatea copiilor dupa ce dau de bani, se lasa de scoala si raman pe acelasi salariu pe minim de economie toata viata) si sa incerci sa iti faci tu un viitor mai bun ca sa poti sa le faci si lor dupa.
Acum fiind vara (vacanta), poti sa cauti sa te angajezi ca promoter sau sa imparti pliante sau ceva de genul part time. De obicei se face contract cu acordul parintilor la minori. Nu stiu daca la varsta ta totusi poti face asta... dar poti incerca.
Sa ai un job full time si sa castigi cat castiga un adult, e imposibil si nici nu e legal sa te angajeze cineva la varsta asta.
Succes!
Fmersi de raspuns, faza cu scoala...n-am s-o fac.anul acesta am terminat cu 9.86(clasa a 6a)
Felicitari! ma bucur ca te tii de scoala, sper sa o tii tot asa si de acum incolo.
E vorba ca majoritatea cand dau de gustul banilor, de obicei pierd controlul. Este bine sa inveti cat mai mult si sa evoluezi mereu, visul tau nu este sa ajungi casier la kaufland, poti ajunge sa lucrezi la o firma multinationala si salariul tau sa se discute in euro, nu in lei. Trebuie sa atingi niveluri inalte.
E de apreciat ca vrei sa iti ajuti parintii, nu renunta niciodata la visul tau si invata cat mai mult, indiferent ce spun altii.
sorin8256 întreabă: