anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o mica frustrare si chiar de va parea ciudat as vrea sa nu ma judecati... Am aproape 20 de ani am ajuns la o facultate buna, din punct de vedere financiar stau ok, dar... Nu destul de ok incat sa calatoresc, sa ii cumpar prietenei mele ce imi doresc sa am o masina scumpa si o casa cu piscina. Stiu ca suna patetic probabil dar, dupa ce termin facultatea 100% voi face in jur de 1000-2500 euro, dar e prea putin si voi lucra atat de mult incat probabil nu voi avea timp nici de mine. As putea face afaceri cu fonduri europene nerambursabile dar nu sunt genul sa fug cu banii sau sa pretind ca fac ceva si sa nu fac. As munci acum pe branci, as munci zi si noapte, as da 5-7 ani sau mai mult sa stiu ca realizez ceva. Nu vreau sa fiu opulent, as dona, doar ca am o idee puternic intiparita in minte ca femeile sunt dupa bani. Dar oricine ar zoce,nu, nu as face asta pentru o femeie ci pentru mine. Sa calatoresc, nu sa sfarsesc intre patru pereti in fata unui televizor.
Asa ca va cer ajutorul, sa fac un site, sa fac ceva? Sa ma apuc de jocuri de noroc? ( ma gandeam la poker, dar jocurile sunt o porcarie ). Sa imi deschid ceva de unde se fac bani, orice. Orice idee buna am sa o pun in practica indiferent ca ar lua 10-15 ani, am timp sunt tanar inca dar nu vreau sa trec prin viata fara sa gust din placerile ei. Va rog fiti seriosisi aunt 100% sigur ca multi dintre voi va ganditi la asta, asa ca raspunsurile la intrebarea asta ar ajuta pe mai multi. O sa dau funda celui mai "fiabil" raspuns.

Răspuns Câştigător
| AliGab a răspuns:

Dragul meu tinerel happy, esti tanar intr-adevar dar mai ai pana sa gandesti matur. Te cred ca vrei sa calatoresti, sa ai casa cu pisina etc. dar sunt trecatoare si greu de realizat prin munca cinstita. Nu astepta succesul sa pice din cer. Ai o latura buna, vrei sa muncesti pentru acele lucruri, dar un gand de gaina batrana iti spune sa te si bucuri in timp ce muncesti. Caci doar daca muncesti gandind ca te bucuri dupa aceea de ce vei obtine in 10-15 ani, crede-ma ca in 10-15 ani vei uita sa te mai bucuri.
Detaliez pe scurt povestea vietii mele din studentie pana la ora actuala: in studentie nu aveam bani si visam sa am de toate. Si am muncit pe branci, fara sa ma pot bucura in acea perioada de ceea ce am am avut si am constatat ca am pierdut un timp pretios. Asa ca, in momentul in care m-am angajat am decis sa ma bucur pe parcurs de ceea ce muncesc, iar asta nu inseamna ca am cheltuit toti banii pe distractii, dar m-am si distrat cu limita si mi-am facut si ceva economii. Acum sunt realizata din punct de vedere al carierei si financiar, am casa mea pe care pot sa o renovez/amenajez in scurt timp fata de alte persoane, bineinteles cu sacrificiul vietii mele personale. Crezi ca este cool? Asa credeam si eu: sa umblii prin toata lumea, nemaipomenit, insa acum, dupa o varsta, nu mai cred asta. Recunosc ca sunt nefericita.
Asa ca dragul meu: bucura-te de plimbarile pe jos in parc cu o fata care nu vrea doar bani si cadouri scumpe, bucura-te de o baie la strand fara sa ai neaparat casa cu piscina, cauta sa calatoresti in vacante, nu cu job-ul, cauta sa construiesti in viata in doi, nu de unul singur. Intr-un cuvand, cauta fericirea, nu materialitatea. Succes

3 răspunsuri:
| SatanicBear a răspuns:

La partea cu calatoritul, vezi daca poti lua o bursa Erasmus, vezi daca poti face intership pe undeva. Cat despre partea financiara, nu stiu ce sa zic. incepe o afacere, exploateaza un domeniu slab dezvoltat in zona ta/tara. happy

| OoBunnyoO a răspuns:

Cred ca cea mai buna solutie pentru tine ar fi sa gasesti o pasiune care iti place si sa te dedici 100% acelei pasiuni.
Da, noi iti putem da idei de afaceri, dar cine spune ca sunt potrivite pentru orasul tau, zona in care locuiesti, bugetul? Iar apoi, daca nu gasesti investitori? Daca nu te duce capul sa faci afaceri? Ideile de succes nu vin de la alti oameni, vin de la tine pentru ca trebuie sa se plieze pe caracterul si pe potentialul tau.

| KodrutZ a răspuns:

Ca sa calatoresti nu ai nevoie de tone de bani daca vrei cu adevarat, iar povestile cu casa cu piscina si masina scumpa sint bariere pe care ti le pui singur in fata. Vrei sa cumperi experiente cu munca ta, sau o bucata de fier si una de beton care sint fals considerate embleme ale statutului social? Vezi http://digitalnomad.ro/, ca idee. "in jur de 1000-2500 euro, dar e prea putin" - cum ziceam mai sus, bariere pe care ti le pui singur. Cunosc cupluri care cistiga pe la 1000-1500 EUR amindoi si se plimba de citeva ori pe an pe-afara, in tara cit cuprinde. Si nu stau cu parintii...
Deci in final am urmatoarea intrebare pentru tine: CE ITI PLACE CU ADEVARAT SA FACI? Preferabil sa fii si bun la aia. Poti sa fii platit si cu un bulion de euroi pe zi, daca e ceva care nu se muleaza cu aptitudinile tale si mai ales cu modul tau de a fi o sa clachezi mai devreme sau mai tirziu.
P.S. Legat de "femeile umbla dupa bani", daca crezi cu adevarat asta, in loc sa bagi bani aiurea in curul uneia sau alteia si sa te alegi si cu dezamagiri, platesti cate o profesionista din cind in cind, iar iesirile in afara le faci pe cont propriu. E mult mai practic decit orice alta abordare. E cinic, dar realist. Fara nici o urma de misto.

Întrebări similare