| ElenaIssa1999 a întrebat:

Buna TPU!
Am si eu o intrebare.
Cand inchiriezi un spatiu comercial si alegi sa il inchiriezi pe o perioada anume (ex 3 ani), eu sunt obligat sa stau acolo atat timp cat scrie in contract?
Ma gandesc la idee in care vreau sa plec cu un an mai devreme, sau poate nu-mi mai merge afacerea.
Stiti cumva ceva sigur?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exista posibilitatea de reziliere a contractului, instiintand proprietarul, in scris, cu un anumit termen inainte de data rezilierii. Trebuia ca o asemenea prevedere sa fie inclusa in contract, inclusiv cu cat timp inainte trebuie sa-l instiintezi si ce se intampla in cazul rezilierii, asa ca ar trebui sa citesti contractul.

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde ce scrie in contract!
Unii stipuleaza ca se poate rezilia contractul, dar trebuie sa le dai instiintare cu cateva luni inainte, altii scriu clar in contract ca nu se reziliaza nimic si ai obligativitatea sa platesti chiria pana la inchieierea contractului, chiar daca te muti mai devreme sau afacerea nu-ti merge, el tot isi primeste chiria de la tine.

Un contract este litera de lege, care trebuie respectat cu strictete, ca altfel te poate trage prin Judecatorie si platesti tot contractul, asa cum este legal si in plus taxe de judecata si daune morale daca propietarul le cere.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ceva sigur scrie in contractul pe care il faci tu, care, dupa cum realizez, noi nu avem de unde sa il stim

| sierra1 a răspuns:

Ce e sigur, va scrie in contractul pe care TU il semnezi cu proprietarul spațiului! Așa că atenție ce semnezi