| muriticutoti a întrebat:

Buna TPU am si eu o intrebare stiu ca nu este timpu acum dar vreau sa fiu informat daca as cumpara de pe internet petarde care ar fi riscurile. Mulțumesc de raspunsuri dau funda.

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

OnuOnulică ţi-a zis o mare prostie. În primul rând, vânzarea peterdelor e ilegală. Autorizaţie îţi trebuie ca să vinzi artificii, de petarde nu se pune problema oricum. E ca şi cum ai vinde iarbă pe lângă ţigări şi ai urla în gura mare că ai autorizaţie pentru tutun.

Dacă eşti prins folosind petarde ca persoană fizică, rişti amendă. În niciun caz puşcărie. Aia ar fi posibilă dacă ai răni pe cineva grav din cauza petardelor. Puşcărie pentru atâta lucru nu faci nici ca persoană juridică. DOar nivelul amenzii diferă.

De găsit vei găsi prin pieţe pe sub mână. Du-te pe la Obor dacă eşti din Bucureşti. Pe internet în niciun caz.

@Corbul: Vezi că între infracţiune şi contravenţie e diferenţă mare. De câţiva ani de puşcărie. laughing

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ai comite o infractiune conform legilor in vigoare.Materialele pirotehnice pot fi manipulate doar de persoane autorizate.

| OnuOnulică a răspuns:

Singurul risc ar fi sa te aresteze politia...pentru ca nu ai voie sa cumperi petarde de pe internet. Iti trebuie autorizatie.