| Biggiesan a întrebat:

Am un credit la o banca si in urma cu un an am avut somaj 6 luni si nu mi-am batut capul si am platit ratele in continuare. Ulterior am aflat ca eram scutit de plata ratelor pe 6 luni dar tipa de la banca m-a lasat sa platesc desi i-am spus ca sunt in somaj.Mai pot face ceva acum, sa recuperez banii? Adica, eu daca momentan am 3 rate restante se cade sa-mi trimita ei mie somatii, eu care am platit mereu ratele la timp?

Răspuns Câştigător
| VilaEne a răspuns:

Daca erai cu ratele achitate la timp in perioada cand ai luat somaj, tipa de la banca nu avea de ce sa-ti propuna varianta asta cu 6 / 9 luni ( depinde de fiecare firma in parte). Daca ai fi avut atunci restante ti-ar fi propus. Acum nu ai cum sa recuperezi banii de atunci, sub nici o forma legala. Poti solicita acum un ajutor celor de la banca si sa vezi cum va intelegeti.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu erai scutit de plata ratelor ci doar acestea erau amanate la plata. Normal ca-ti trimit somatii, acestea se pot trimite si dupa o rata restanta ori tu spui ca ai 3 rate. Incearca sa-ti reesalonezi ratele restante ori sa platesti, altfel te expui executarii silite. Numai bine!

| alessia5158 a răspuns:

Scutire de plata ratelor bancare pe perioada somajului?!? Nu exista asa ceva!--- nici ca o lege privitoare la protectia sociala, nici ca un regulament al vreunei banci mai ingaduitoare cu datornicii sai.
A fost doar o PROPUNERE legislativa, in 2011, care a ramas litera "moarta"!

Daca ai restante, banca este indreptatita sa-ti trimita somatiile--- ceea ce face banca acum, cand nu-ti platesti ratele, nu este o ofensa la adresa ta ci, un drept al ei.

| asdfghjklqwertyuiopzxcvbnm a răspuns:

Ratele erau amanate pe o perioada de timp.nu erai scutit de ele.banca are tot dreptul sa-ti trimita somatii.