Terenul poti sa-l dai in arenda, incheind un contract de arenda pe o anumita perioada, pe care o stabilesti cu arendasul.
Daca acest contract este legal atunci nu ar trebui sa ai probleme, de aceea ar fi bine sa fie redactat de un avocat.
Parerea mea este ca, daca nu vei avea nevoie de acel teren pe viitor, de ex. pentru o constructie, ar fi mai bine sa-l vinzi.
, incheind un contract de vanzare-cumparare la un notar public.
Terenul se poate da in chirie sau in arenda (in arenda, plata se face prin natura),
Conditiile si termenul le stabilesti cu chiriasul si se trec in contractul autentificat (de un notar).
Riscuri, ce riscuri sa ai, nici unu.
Poti sa dai terenul, daca cineva vrea sa puna ceva pe el si fara acte, te intelegi asa cu omu, sa iti dea si tie ceva, ce va intelegeti voi acolo, aia e, fiecare isi face treaba.
Nu trebuie sa te duci sa faci act de nimic.
Beneficii, stiu si eu, ceti da ala, cam ala ar fi beneficiu.Eu iti zic si de un oras mediu, nu de la tara sau mai stiu eu unde.Am o sora are un teren, mama a vorbit cu cineva, ala si-a pus acolo nu stiu ce chestii plante, nu mai stiu exact ce, i-a spus cai da povesti nemuritoare i-a dat in primii ani, apoi nu ia mai dat, dupa s-a dus si i-a zis sa nu mai puna nimic acolo, sal alse asa cu buruieni
Dar cum zic nu s-a dus la nimeni sa faca nici un act, nu te cauta nimeni. Unia vad is disperati dupa legalitati, de parca ii ajuta statu pe ei cu ceva.
Faci ceva legal cand si statu te ajuta, asa la banditii aia, daca poti sai ocolesti e de preferat.
Ce ai tu acolo 2800 metri patrati, ala e un loc de casa, ce acte sa mai faci pe terenu ala nu vad.
Poate ca cei care au raspuns pe aici, sa faci acte, sa faci rahaturi, nor sti ces aia 28 ari
Mai bine dal cuiva sa puna pe el ceva, la unu mai prapadit, chiar de nu-ti da nimic, faci si tu o fapta buna.Sa puna si el ceva porumb, legume.
Ori daca e sa iti dea ceva, cerei sa iti dea bani sau produse ce pune el acolo.
Mda nu zici tu rau. pamantul ii in comuna la 2 km de oras, va fi destul de scump in viitor
Raspunsul corect e la ioan "Parerea mea este ca, daca nu vei avea nevoie de acel teren pe viitor, de ex. pentru o constructie, ar fi mai bine sa-l vinzi.
, incheind un contract de vanzare-cumparare la un notar public".
De fapt, decizia de a vinde, sau nu, un teren e mult mai complexa si nu tine doar de "daca ai, sau nu nevoie de el".
De exemplu, daca e intr-o localitate la 10-15km de un oras mare si in dezvoltare, e posibil ca in 10-15 ani sa-i creasca pretul de 10 ori, sau mai mult.
Asa au vandut multi acum 20 de ani terenuri in jurul Bucurestiului, Clujului, Constantei, etc cu cativa dolari pe mp si acum costa si 400 euro/mp.
ionut91 întreabă: