In general toate sunt țepe. Ar trebui sa vorbesti cu cineva care este priceput in domeniu, și îți spun clar sa nu cauți persoane care lucreaza la acele site-uri, doar bancheri etc. ( cei care sunt neutri fata de muncitul acasa ). Cea mai sigura soluție in ziua de azi este Bitcoin, dar unele tari l-au interzis și scade considerabil in fiecare zi. Reprezintă și Bitcoin un risc. Cel mai sigur ar fi sa plătești actiuni la companiile mari, dar nu stiu dacă ai vârsta necesară. Dacă ai sub 18 ani, te asiguri ca toate site-urile care nu te verifica sigur ca ai 18 ani sunt tepe pentru ca interesul lor nu e sa ai 18 ani ci sa îți fure banii legal
Apropo! Zice unul mai sus ca este teapa. Poate doar partial! Daca te uiti la vido-ul ala (care este gratuit) nu-ti mai trebuie porcaria aia de ti-o trimit ei. In rest, asta-i comertul! Am gasit produse in anumite magazine care costa 100 lei si l-am luat (acelasi produs) din China cu 44 lei si transport gratuit. In cazul meu un set de cartuse pentru imprimanta.
Codul muncii reglementeaza munca de acasa. Firma trebuie sa aiba un sediu social, sa poti sa mergi acolo sa vezi ca exista. Acolo se tin si interviurile, acolo se semneaza contractul in dublu exemplar. Dupa care iti da acasa necesarul. NU iti cere nimeni bani ca sa lucrezi de acasa, din contra, ei trebuie sa te plateasca.
Articolul 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.
Articolul 109
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (3), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.
Articolul 110
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucură de toate drepturile recunoscute prin lege şi prin contractele colective de muncă aplicabile salariaţilor al căror loc de muncă este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de muncă şi/sau prin contractele individuale de muncă se pot stabili şi alte condiţii specifice privind munca la domiciliu, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Citeste tot Codul Muncii 2019 ca sa stii ce drepturi si obligatii ai.
Sediul social trebuie din pacate sa existe, dar NU TREBUIE sa aiba si activitate. De exemplu eu am srl, sunt unic angajat, la sediul social trec din cand in cand sa verific posta (e un apartament pe numele parintilor mei unde nu locuieste nimeni). Daca e sa fac vreun interviu/semnez un contract, exista internet/locatii publice, nu trebuie sa tirasc pe nimeni la sediul social. Legat de cerutul de bani pentru munca de acasa... e inspaimintator citi au pus botul la timpeniile alea in ultimii 30 de ani.
Dacă citești ce a spus mai sus nu e un produs, și codul muncii spune ca ei trebuia sa aibă un sediu, unde mergi la interviu și după ești angajat și nu trebuie sa plătești. Cum a scris cineva aici
Eu am spus ca sediul social trebuie sa existe si sa aiba activitate, pentru a demonstra ca e firma serioasa, cu angajati, si ca nu e unul ca tine, care si-a facut, care functioneaza asa cum zici dta mai sus ))), dle Gabi Dumitrescu
Nu, nu trebuie sa ai activitate la sediu. Sa zicem ca eu prestez in domeniul instalatiilor electrice, dar nu desfac nimic cu amanuntul. Am x angajati care de dimineata pana seara isi fac treaba pe teren. Eu, ca sef, sunt si eu electrician si, la fel ca ei, imi fac treaba pe teren, doar ca ma ocup si de ceva chestii administrative. Nu am nevoie sa stau la birou pentru asta. Si firma mea e serioasa, am contract de munca inregistrat, platesc taxe si alte alea.