Da, ai nevoie de un cont bancar normal pentru a alimenta revolutul. Daca vrei card fizic iti ia bani din contul de revolut.
Pentru ca sa incarci contul Revolut ai nevoie sa iei banii dintr-un alt cont bancar. Cea mai ieftina varianta ca sa faci alimentarea Revolut este top-up folosind un card bancar de DEBIT - se considera plata la comerciant si nu se comisioneaza (pe cand alimentarea prin ordin de plata dintr-un cont bancar se comisioneaza in mod uzual fiind transfer inter-bancar). Nu folosit carduri de CREDIT. Atentie la bancile care fac dubla conversie valutara la Revolut (cauta pe Google, e un fir pe Softpedia).
Pentru a doua intrebare, trebuie mai intai sa-ti clarific un lucru care este confuz pentru peste 90% de utilizatorii de servicii bancare.
Contul bancar este elementul de baza in relatia cu banca. Cardul bancar este un mod de operare al contului bancar. Alte moduri de operare: ghiseu la banca, internet (web/mobile) banking. Deci, la baza ai cont, deasupra ai card. Si la bancile traditionale, pe acelasi cont bancar poti avea mai multe carduri bancare - unul tu, unul mama, unul tata - dar cand folositi cardul fiecare dintre voi faceti operatiuni pe acelasi cont. Imagineaza-ti un teanc de 1000 lei. Vii tu, iei 100. Vine mama, ia 200. Vine tata, ia 300. Teancul e contul. La urma, dupa ce ati luat fiecare banii, raman in teanc (= cont) 400 lei.
Bun acum Revolut e fix la fel doar ca poti avea tu mai multe (tipuri de) carduri pe acelasi cont. Ai:
- card fizic: pentru plati care necesita asa ceva. Iti recomand din securitate sa-ti activeti geo-locatia si sa dezactivezi banda magnetica, retragerile de numerar si platile online. Cu aceste setari corecte de securitate il poti tine activ non-stop;
- card virtual: il folosesti EXCLUSIV (si doar pe el, niciodata pe cel fizic) pentru plati online. Il tii freeze cand nu il folosesti, il activezi doar inainte de plata online, ii dai freeze imediat dupa ce platesti online.
Exemplu Revolut: ai in cont (= teanc) 1000 lei. Platesti la mall cu cardul fizic 500 lei, iti raman in cont 500 lei. Apoi te duci acasa si platesti 300 lei cu cardul virtual online, iti raman in cont 200 lei. Orice plata faci cu orice card atasat la contul Revolut, se debiteaza (= scade) soldul contului Revolut.
Acum, bonus points, ca sa facem totul mai interesant:
- contul Revolut este multi-moneda si exista un algoritm de folosire a soldurilor diverselor monede din cont in cazul unei plati - te invit sa citesti help-ul Revolut pentru detalii;
- exista o varianta mai sigura a cardului virtual, cardul virtual de unica folosinta - la acesta cardul este auto-distrus dupa Revolut imediat ce platesti si se auto-regenereaza cu alte detalii. In acesti fel nu mai trebuie sa tii cardul pe freeze cand nu il folosesti. Din nou, mai multe pe help-ul Revolut.
sorin8256 întreabă: