| aleexkdos90 a întrebat:

Bună TPU! Deci ai mei vor să-mi cumpere o garsoniera si o colegă vrea sa stea cu mine deoarece momentan nu are unde sta... ea poate sta, da trebuie sa plătim împreună curentul, apa, gazul netul?

17 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Plata tuturor cheltuielilor si utilitatilor se face conform intelegerii dintre voi.
Daca nu incheiati un contract de inchiriere este bine sa incheiati un mic contract prin care sa va intelegeti asupra platii, de regula ar fi bine ca sa plati fiecare cate o jumatate.
De altfel si la inchiriere puteti specifica asta.

| darrio2007 a răspuns:

Da. Impartiti totul la doi. Sau la două.

| Simpatic a răspuns:

Esti norocos, mai ales daca esti baiat si ti-a cazut la astenut o colega.
Stii cati mosi libidinosi au anunturi ca inchiriaza apartamente pentru studente si fara sa le ceara bani, doar sa le priveasca sau poate sa le faca si ei ceva?
Sa nu faci ca ala din American Pie cu studenta din strainatate...de care au ras toti cand au vazut filmarea pe net

| aleexkdos90 explică (pentru Simpatic):

Sunt fată

| Simpatic a răspuns (pentru aleexkdos90):

Cu atat mai bine!
Platiti utilitatile impreuna cum ai intuit 50-50 din intretinere, consum gaze, curent etc

| Violleta2022 a răspuns:

Si colega va dormii pe jos?
Fiindca o garsoniera are 3-4m patrati, unde incape doar 1 singur pat, o masuta si eventual un dulapior, fiind 1 singura incapere, foarte mica.
Este constienta de asta?

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Violleta2022):

Sora mea a locuit cu doi copii intr-o garsoniera.A avut paturi suspendate pentru copii si unul normal pentru ea. Avea dulapuri suspendate pentru diverse, precum si unul in perete pentru haine mai mari.Chiar si birou. Totul tine de organizarea spatilui.In plus garsonierea ei are si bucatarie! Si o baie micuta!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Aici este totul diferit, fiiindca este vroba de doi adulti, femeie si barbat, care nu sunt sot si sotie, nici macar iubiti, ci doar colegi de servici.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Violleta2022):

I-am citit intrebarile, abia a terminat gimnaziul, intra la liceu! Si e fata!
Deci avem doua adolescente de 14-15 ani!
Parintii vor plati tot, eu am indoieli in organizarea si gestionarea cheltuielelor.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E fix treabă voastră cum va împărțiți cheltuielile

| dullcat a răspuns:

Buna.Daca mergeati amandoua in chirie plateati egal toate cheltuielile.Din moment ce parintii tai si implicit tu veti fi proprietari, stabiliti de comun acord cine cum plateste ce anume.

| Fatamuntilor a răspuns:

Normal ar fi sa se imparta cheltuilele la doi.Bineinteles ca nu i vei lua chirie.
gatiti pe rand o data tu, o zi ea
Unele cheltuieli se pun pe persoana, cum ar fi gunoiul
Una e sa consumi apa pentru o persoana, alta pentru doua
Correct ar fi sa se imparta la cate persoane locuiesc!

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai tie cum iti convine, sa platesti cat pentru doua persoane? Sau sa puneti amandoua/amandoi jumi-juma? Si a doua intrebare: Ea se poate descurca sa iti dea tie jumatate din utilitati?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Apropo, nu cred ca isi cumpara garsoniera din Japonia sau celebra garsoniera din Cluj, sa fie atat de mica... Nu poate trai in ea un singur om, nici nu mai zic de doi. 16m patrati este destul de mica pentru doua persoane si abia se poate trai. Cu 3-4 metri, abia iti incape un pat care ocupa 1x2m. Nu stiu unde se gandeste Violleta cand da raspunsuri de genul.

| RaduRobertRO a răspuns:

In mod normal cine sta, ala plateste, asta daca nu vrei sa fii tu gazda buna si sa achiti si pentru ea. Poate ea face mancare, sau cine stie ce altceva si o poti scuti. Tu decizi si ea accepta sau nu.

| Lrs2015 a răspuns:

Ii iei chirie frumos +jumate din utilitati

| aleexkdos90 explică (pentru Lrs2015):

La asta mă gândeam mai bine