La plata
Adica, sa scapi fara sa nu platesti?
Da, scapi pe moment, pana se transfera dosarul tau la Companiille de Recuperare a debitelor, sau la Judecatoria locala, pentru executarea silita, cand se hotaraste data, sa vina, sa-ti ia din casa bunurile in valoare de: suma datorata, dobanda si penalizarile la fiecare instiintare de neplata.
Da normal traba sa fiu chemat la judecătorie?
Daca nu platesti ratele normale la Alte, in 2-3 luni ei paseaza dosarul la o Companie de recuperatori sau direct la Judecatoria locala si da, te vor chema in instanta ca sa justifici incalcarea contractului si refuzul platii ratelor.
De obicei, se dispune executarea silita, prin luarea bunurilor din casa: TV, masina, sau orice iti apartine. Se pot scoate la licitatie, vanzandu-se pe temir ce si mai nimic, pentru ca pe ei nu-i interseaza decat sa-si recupereze banii pe care tu ii datorezi lor. In plus, vei platii si cheltuielile de judecata, la terminarea procesului.
Sunt cazuri cand au fost vandute apratamentele pe un pret atat de mic, fata de cat costasera, doar ca sa se recupereze jumatate din suma, cat oamneii aia mai aveau de platit pentru el.
Deci, in situatia in care te aflii, imprumuta bani de la rude si plateste-ti ratele si dobanzile, ca dosarul se muta la faza urmatoare si vei avea regrete mari.
Nu am nimic pe nume casa nu e pe numele meu produsele nu le mai am...
Nu sunt pentru ca ai semnat un contract care are putere de lege. Ei o sa-si recupereze banii in doua moduri:
1) Punand poprire pe salariul tau
2) Vanzand la licitatie bunurile ce sunt pe numele tau.
Singurul mod de a scapa, pentru o vreme, de plata ar fi sa transferi toate bunurile de pe numele tau pe alte nume (frati, parinti etc.). Insa asta nu o sa-i opreasca sa-ti puna poprire pe salariu. Mai mult, o sa te urmareasca astia toata viata.
Trebuie sa faci tot posibilul sa platesti sau sa vorbesti cu ei despre o refinantare.
Probabil ca ai intrat deja in baza de date a rau platnicilor, ceea ce inseamna ca nu mai poti obtine credite la alte banci ori, daca le obtii, iti cer o dobanda mai mare decat normalul.
Și Cum sa pun bunurile pe numele la cineva la notar sau?
Inafara de plata ratelor, nu am avut probleme. La tine ce probeme sunt? A scapa de rate nu e o problema ci incalcare a contractului.
Nu poti scapa de rate, daca asat vrei.