| Themisterman a întrebat:

Eu peste citeva luni vreau sa plec peste hotare,adica vreau sa mi gasesc loc de munca si sa am o viata de succes! Dar nu sunt sigura in ce tara sa ma duc si unde e cel mai bine? Spania, Italia, america?
Apropo voi ce parere aveti?
Eu as zice ca e mai bine in America? nu?
Dau funda?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil dar e foarte greu, legile sunt foarte stricte in SUA privind cetatenia tocmai pentru ca toata lumea si-ar dori cetatenie americana. Cel mai usor de obtinut, pentru o persoana care nu straluceste intr-un anumit domeniu, ar fi sa te casatoresti acolo si cel/cea cu care te casatoresti sa garanteze pentru tine. Dar pentru asta exista o perioada in care vei avea parte de tot felul de controale anuntate si spontane, inainte de a putea primi cetatenia. De asemenea esti verificat la sange, vor vrea sa afle totul despre tine. Apoi, vor fi interesati de aptitudinile tale. Lucrurile sunt foarte complicate, in Europa ai sanse mult mai mari sa reusesti.

De exemplu tarile nordice stau foarte bine din punct de vedere financiar iar oamenii sunt infinit mai inteligenti si mai decenti decat americanii.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pleci la prosteala, asa? In America, de exemplu, nu ai cum. Sunt vre 10.000 km pana in America, chiar esti dipsus(a) sa-i faci degeaba? Cetatenia americana e cam greu de obtinut...

Parerea mea e ca ce visezi noaptea scrii a doua zi pe TPU.

| Themisterman explică (pentru anonim_4396):

Bineinteles ca vreau in america decit sa stau in Romania!
Tu unde ai pleca de exemplu in alta tara?
Dar e posibil sa faci cetatenia americana?

| Themisterman explică (pentru anonim_4396):

Multumesc esti foarte Optimist!
Dar in tarile nordice se vorbeste in altele limbile nu engleza!
Sa presupunem ca in elvetia nu se vorbeste in engleza, dar bineinteles ca franceza, dar eu urasc limba franceza chiar nu inteleg nimic!
Ce ce presupui in europa ma duc in Italia acolo nici na-i ce gandi de lucru nu-i nimic!
Am inteles ca in suedia se plateste bine si apropo e si limba engleza? Nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Themisterman):

Nu e vorba de optimism sau pesimism, treaba cu SUA asa a stat dintotdeauna.

Stiu ca in tarile nordice engleza se vorbeste fluent spre deosebire de Italia sau Spania unde oamenii au probleme in a scrie in propria limba. Daca stii ceva engleza nu vei avea probleme in tari ca Danemarca, Norvegia sau Suedia, nivelul de civilizatie e ridicat fata de restul Europei. Limba engleza nu e oficiala doar ca sunt oamenii mai educati.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Themisterman):

E posibil dar e foarte greu, legile sunt foarte stricte in SUA privind cetatenia tocmai pentru ca toata lumea si-ar dori cetatenie americana. Cel mai usor de obtinut, pentru o persoana care nu straluceste intr-un anumit domeniu, ar fi sa te casatoresti acolo si cel/cea cu care te casatoresti sa garanteze pentru tine. Dar pentru asta exista o perioada in care vei avea parte de tot felul de controale anuntate si spontane, inainte de a putea primi cetatenia. De asemenea esti verificat la sange, vor vrea sa afle totul despre tine. Apoi, vor fi interesati de aptitudinile tale. Lucrurile sunt foarte complicate, in Europa ai sanse mult mai mari sa reusesti.

De exemplu tarile nordice stau foarte bine din punct de vedere financiar iar oamenii sunt infinit mai inteligenti si mai decenti decat americanii.

| ionutalex13 a răspuns:

Nivelul de trai ridicat este in suedia danemarca finlanda.ma refer la europa.ca dezavantaje din punctul meu de vedere clima este mai frig limba care trebuie sa o inveti si e foarte naspa plus ca la final de saptamana tineretu se imbarca pe vapor si se imbata ca porcii

| Cezar2009 a răspuns:

La noi in tara e cel mai safety;

| sorelsoso a răspuns:

Acest lucru depinde de tine.Ce anume vrei sa faci, in ce domeniu, ce pregatire ai. Bineinteles ca America este visul oricaruia dintre noi dar exista o singura problema si anume : VIZA. Viza la care, din cat am inteles sunt multi oameni care asteapta acest lucru. Nu te-as sfatui sa pleci "caine surd la vanatoare", adica fara un contract semnat din tara. Gandeste-te bine la ce vrei sa faci ca s-ar putea sa ai parte de un esec. Sansele sunt 50/50. Era sa uit... alege o tara care cunosti limba.

| Themisterman explică (pentru sorelsoso):

Multumesc de sfaturi!
Eu in specialitate am barman, chelner, bucatar, sofer!
Dar Bineinteles ca trebuie viza, nu-e nicio problema dar cum pot sa fac sa fiu cetatean American? Cu orice pret? Chiar as da 10000 de dolar pe pasaport american se poate asa ceva?