| SzaboZolltan99 a întrebat:


Imi poate da cineva un sfat?
Am 22 de ani si sunt din Brasov.

Lucrez 12 ore pe zi mai putin in weekend. Sambata lucrez doar 8, duminica am liber pe un salariu de 2800.
Recent am primit o mărire >25002800.

Ideea este următoarea, nu prea imi ajung banii.
Banii sunt putin. Multa munca ..nu ma pot bucura de viată.

Aveti voi o idee cum sa imi cresc profitul?

Un coleg de munca m-a sfătuit sa ( imi investesc bani ca asa nu ajung sa fac nimic in viată. Sa pun banii sa muncească pentru mine ).

Au fost vorbele lui. Dar nu stiu la ce se referea.
Tin sa precizez ca el si-a dat demisia. Spunea ca s-a saturat sa muncească ca un caine...

Va multumesc pentru atentie

Răspuns Câştigător
| Madalin_Panait_1990 a răspuns:

Hei salut, a pune banii sa lucreze pentru tine in primul rand trebuie sa te apuci sa investesti in tine( adica sa cumperi carti sa citesti materiale de afaceri etc). Prima oara nici eu nu-s tiam ce inseamna treaba asta dar apoi, m-am apucat sa citesc si de curand venituri au inceput usor, usor sa se inmulteasca.Nu uita dupa ce te apuci te apuci de treaba asta ca sa devii mai bun sau sa ramai pe linia de plutire trebuie sa te documentezi continuu. Sper ca ti-am fost de ajutor succes. daca mai ai intrebari lasa-mile mai jos.

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Ca să te poți bucura de un salariu mai mare trebuie să îți continui studiile.
Faci un seral, o postliceală după aceea (dacă nu treci de bac).
Sau mergi în afară la lucru. Dar și acolo cât o să muncești?
Nu știu nici la ce s-a referit prietenul tău. Poate să-și deschidă o afacere -daca are bani pentru asta; sau să-i joace la aparate -dar nu merită riscul.
Cei mai mulți au plecat în Anglia. Acolo se muncește calculat, nu ca la noi în prostie și pe bani puțini.

| laSoledad a răspuns:

Productivitatea muncii nu mai inseamna de mult timp doar numarul de ore muncite. In prezent, un numar de 12 ore pe zi nu mai spune nimic in sine. Ci cat realizezi in acele ore si cat de eficienta e munca facuta. O munca ineficienta, poate sa fie ea si de 12 ore, atrage dupa ea un salariu mic. De aia, alti oameni care au studii si sunt bine pregatiti castiga mai mult intr-un timp mai scurt.
Legat de investitii, sfatul numarul 1 este sa nu implici acei bani in investitii care iti sunt de folos pentru traiul zilnic. Un om poate sa investeasca niste bani numai atunci cand accepta ca acei bani ii poate pierde iar viata lui nu ar fi afectata deloc de pe urma pierderii. De asta se intra in investitii cu rezerve de bani, nu cu banutii pentru traiul zilnic. Sfatul numarul 2 este ca pentru investitii iti trebuie pregatire financiara si cunostinte matematice. Nu oricine stie cu ce se mananca investitiile. Aviz amatorilor, pariurile, jocurile de noroc, speculatul la bursa si afacerile de tip "bişniță" nu sunt investitii in adevaratul sens al cuvantului care sa fie sustenabile. Nu-ti irosi banii degeaba in domenii despre care nu stii nimic. Ramai la locul tau de munca, de unde macar castigi bani, decat sa iti dai demisia si sa te arunci intr-o experiență cu totul noua si riscanta din care o sa-ti pierzi banii. Nu-l mai lua de exemplu pe colegul tau care a demisionat, fiindca nu e ca si cum a reusit sa faca bani peste noapte odata cu demisia lui. Banii multi se fac in timp, cu cap si cu efort (chiar si veniturile pasive). Iar demisia nu se depune cand vrei sa faci altceva cu viata ta si vrei sa faci bani din alta parte. Demisia se dupne cand ai deja un plan fezabil de a face bani, cand ai deja un al doilea loc de munca asigurat, o a doua sursa de bani asigurata. N-ai cum sa-ti dai demisia sa ramai fara bani si fara un plan B si sa te intrebi acum pe TPU "Si acum, ce?" Nu asa se fac lucrurile. Vrei un salariu mai bun? Ai doua optiuni. Cauta un alt loc de munca pe profilul tau care plateste mai bine, dar nu-ti da demisia de la actualul serviciu pana nu te asiguri ca te angajeaza ceilalti. Alta solutie ar fi sa-ti îmbunătățești studiile intr-un domeniu pentru a avea un salariu mai bun. Daca nu, mergi la Agentia Județeană pentru Ocuparea Fortei de Munca si intreaba-i pe aia de acolo ce locuri de munca libere au in judetul tau sau in Europa (prin programul de mobilitate a forței de munca numit EURES).

| gratargratar a răspuns:

Nu ai cum sa investesti, si nici ce sa investesti. Majoritatea celor ce fac bani din investitii, sunt oameni ce erau bogati si inainte de a investi. Exista si exceptii.

Te sfatuiesc sa faci ce iti place, chiar daca castigi mai putin. Devenind foarte bun, se poate cu timpul sa compensezi si la salariu, nu doar prin starea de bine. Nu esti legat de niciun loc de munca. Cauta orice e mai avantajos pentru tine.

Traim in capitalism. Nu iti convine, iti iei catrafusele, si te cari in alta parte. Asa ca nu poti spune ca "muncesti ca un caine", de vreme ce nu esti fortat sa o faci. Deci colegul tau de munca exagereaza.

| MrAM a răspuns:

Informeaza-te cat e inflatia in Romania la ora actuala si ce presupune raportata la salarul tau si modul in care investesti/salvezi banii si ai sa intelegi presupun.

| Nătărău a răspuns:

Cea mai bună investiție pe care o pot face e în oameni. Destul spus.