Depinde. Dacă e la un ifn nu cred. Nici nu cred că ai opțiunea să plătești mai mult.
Ceea ce spui tu funcționează la un card de credit, unde poți pune înapoi oricât, sau la creditele normale, unde poți faci rambursare anticipată.
Dacă merge să faci plată mai mare decât rata, restul de bani cred că rămân acolo și vor fi debitati luna următoare.
Normal dacă tu platesti mai mult pana la încheierea celor 12 luni, in momentul in care se Închide contractul banca îți da ce e peste înapoi, dar acolo o sa mai fie o taxa de vreo 30-40 de lei pentru închidere dosar.
Daca depui bani mai multi decat rata se creeaza un fel de depozit. Majoritatea bancilor permit plata anticipata in intreg sau partial al imprumutului, dar cu doua conditii: restituirea unei sume care sa fie egala cu 3 sau mai multe rate. Mergi la banca, platesti si iti recalculeaza ratele dupa plata, https://www.tpu.ro/......-chiar/iar pentru recalculare se plateste un comision bunicel.
In concluzie: daca depui cu de la tine putere mai multi bani nu se intampla nimic.
Da, dar pentru rambursare anticipată procedeul este mai complex, trebuie cerere, posibil mers la bancă, posibil să fie niște comisioane, etc. Pe când el vorbește de depunerea unei sume mai mari decât rata.
În mod normal așa funcționează, depui 300, dacă rata e 200 cei 100 rest rămân acolo și creditul merge pe același număr de luni, cu aceeași rată.