| sofiaaaa001 a întrebat:

Buna TPU, o sa incerc sa descriu ceea ce vreau sa intreb cat mai logic posibil si sper sa ma intelegeti. Stiti ca mare parte din celebritatile si milionarii lumii isi obtin resedinta in tari precum Emiratele Arabe sau Monaco sau Luxemburg pentru a plati cat mai putine taxe? Cum functioneaza asta exact? Gen cum obtii asta? De exemplu daca eu vreau sa ma mut in Andorra cu scopul sa platesc la fel de putine taxe si impozite ca si ei, cum anume as putea sa fac asta? Stiu ca este un numar de zile gen 200 de zile sau ceva de genul pentru a te califica ca si tax resident dar nu stiu, este asta singurul criteriu sau mai exista si alte reguli?
Multumesc.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cand vei deveni multi milioanara in dolari o sa aflii cum poti cere rezidenta permanenta acolo si cum ti se deschid toate usile, ca sa faci afaceri internationale acolo si evident sa platesti taxele mai mici, fiindca altfel NU ai cum sa faci bani in America si sa platesti taxe in Emirate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De la o jumătate de milion de euro, dolari, în sus, ei stau de vorbă cu tine despre asta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ideea e ca nu poti face asta cand esti ultimul rupt. De la niste sume in sus, da, atunci te duci si te iau aia in brate ca si cetatean. Daca ma duc eu sau mergi tu ca vrem sa economisim 1-2-300 EUR pe luna, ne dau aia cu flit.

| Hammurabi a răspuns:

Dacă ești un om bogat, milionar, te primesc cu brațele deschise și îți oferă cetățenia fără probleme.
Dacă nu, nu prea ai nici o șansă.
Și nu vei putea apela la Consiliul National pentru Combaterea Discriminării acolo la ei. rolling on the floor

| Dismally a răspuns:

Sunt multe state care iti ofera cetatetina in schimbul unei sume de bani, e destul de mare suma dar pentru cei cu bani multi e nimic.