Cardul se activează automat atunci când retragi o sumă de pe el. Dacă retragi o sumă de 50 lei. Cardul e activat, și poți face plăti cu el. Depunerile nu știu când se pot face. Însă retragerile se pot face oricând. Chiar și în weekend.
Aia cu activarea nu-i o problema. O poti face oricand. Cu depunerea este problema. Trebuie sa gasesti o agentie sau sucursala care sa aiba un ATM dedicat. De obicei au un hol in care intri cu cardul si acolo o poti face oricand si la miezul noptii daca vrei. Daca esti intr-un oras mai mare ai toate sansele sa faci asta. In orasul meu (micut) nu au decat BT, Raiffeisen si OTP asa ceva. BCR si BRD n-au. Pentru activare iti apare pe ecran optiunea cum pui cardul si bati codul PIN. Pentru depunere, dupa ce l-ai activat, spui ca mai vrei sa faci alta operatiune (te intreaba ATM-ul) si apoi apesi pe ecran sau pe butonul de depunere. ATM-ul va depista automat conturile tale si psui ca vrei sa depui in contul curent. Bagi banii, el ii numara si-i rejecteaza pe cei care nu-i convin. Eu ii bag iarasi si la un moment dat se satura si-i ia pe toti. Te intreaba daca-i suma corecta si daca spui da trece la blocarea sumei si-ti elibereaza chitanta. Nu-i complicat daca stii sa citesti ecranul. La iesire, de obicei, este un buton pe care apesi ca sa poti iesi. La altele tot cu cardul.