| Petru_Venter_1993 a întrebat:

TPU! Si scuze daca nu postez la categoria care trebuie. Am o intrebare legata de locul de munca, tocmai am fost nevoit sa imi bag lichidarea din cauza ca eram super exploatat ajungand la 362 de ore din data de 1 pana acum in 28, avand functia de sofer.
Intrebarea mea este urmatoarea: Orele muncite de mine sunt doar orele in care am condus vehiculul sau si orele in care asteptam pentru incarcat-descarcat?
Azi cand am bagat lichidarea si zicandu-i la patron ca nu mai pot asa ca am ore prea multe, mi-a zis ca stie el cate ore am se referea doar la cele de condus, de aceea va intreb ca nu mi se pare normal ca daca astept incarcarea-descarcarea masinii sa nu mi se puna ca fiind ora muncita. Intrucat eu sunt la locul de munca si nu pot folosi timpul in scop personal.

Răspuns Câştigător
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Din momentul in care te prezinti la lucru pana inchei programul orice faci se socoteste munca, chiar daca nu faci nimic si stai numai la dispozitie, chiar daca dormi in masina. Ideea e ca ceea ce face patronul tau cu tine este absolut ilegal pentru ca nu are voie sa te puna la mai mult de 40 de ore / sapt sa muncesti. Abuzuri se mai fac dar asta al tau e un adevarat idiot, poti sa-l reclami la ITM sau mai bine fugi in lumea ta.
http://www.codulmuncii.ro/titlul_3_1.html

| Petru_Venter_1993 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Multumesc pentru raspuns. M-am gandit sa ii fac o reclamatie la ITM dar asta doar dupa ce imi plateste salariul daca nu imi plateste toate orele oricum ca proba mi-am facut copii xerox dupa toate foile de parcurs si toate bonurile de motorina si sper ca in caz de ceva sa fie probe suficiente.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Petru_Venter_1993):

Fa reclamatie. In general astfel de patroni au ei ceva relatii dar oricum pot fi si ei scarmanati putin. Orice pila are daca se aduna reclamatii nu e de bine pentru el. Unii procedeaza asa fara frica pentru ca romnul nostru nu prea le are cu reclamatul. De regula astfel de posturi cum ai tu sunt colindate de multi angajati care se lasa pagubasi si patronii ies in castig. La IS un excroc si-a construit o casa gratis cu un anunt in ziar - Angajari in strainatate pentru constructori cu proba d lucru 3 zile. Nu stiu daca a patit ceva dar casa a facut-o, si nu e mica.

2 răspunsuri: