| Syrten a întrebat:

Buna TPU!
Zilele de concediu de la job pot sa mi le iau cand vreau eu? De exemplu daca am 10 zile si vreau maine sa stau acasa, pot sa o fac?
Care e legea pentru dreptul acestor zile?
Multumesc!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Asta discuti cu sefii tai. Este dreptul tau dar nu le iei chiar cand vrei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde. De la obicei se agreează cu managerul? seful așa fel încât să nu fie afectată compania. Si că sa ai concediu trebuie sa depui o cerere care sa fie aprobată.

| Anonimul151 a răspuns:

Nu prea poți să o faci. Deoarece trebuie să și anunți șefii. Nu poți să stai acasă și să nu anunți. Și dacă nu ma înșel ( sper să nu greșesc ) concediul se anunță cu câteva zile înainte nu poți așa de pe o zi pe alta. Trebuia să pui întrebarea asta la categoria legislație. Asta e categoria greșită. Poate acolo ai fi primit un răspuns corect. Eu nu sunt 100% dacă e adevărat ce am zis.

| Syrten explică (pentru Anonimul151):

Ma refer cu tot cu anuntat sefii, facut cereri si etc. Am patit sa vreau sa imi iau o zi de concediu si sa nu mi se permita, desi sunt zilele mele, dreptul meu.

| mODIN a răspuns (pentru Syrten):

Seful are dreptul sa refuze plecarea ta in concediu pe diverse motive. Nu are voie sa te forteze sa nu ti le iei, dar de refuzat poate sa refuze sa-ti ofere intr-o zi anume.