Adica tu vrei sa ti faci reclamă salonului? De ce sa pui poze cu clientele care se coafeaza la tine, este interzis deoarece tu pui niste poze fara acordul lor si chiar daca i ai cere voie de ce sa folosesti o poza cu o clienta care vine la tine in salon des si i ti baga banni in buzunare,. eu nu as fi de acord sa fiu pozat si sa apar pe vreun site, daca i dai bani ca sa accepte poate ca da ar accepta sau nici cu bani, pune poze ale vedetelor nu ale clientilor reali.
De fiecare data cand am fost la salon m-a intrebat daca sunt de acord sa imi faca poze si sa le posteze. Asa e normal. Daca nu vrei sa le intrebi poti si sa le pui pur si simplu dar daca iti cere o clienta sa stergi poza cu ea de pe Instagram, trebuie sa o stergi. Altfel va fi indreptatita sa mearga la politie si sa-ti raporteze contul iar Instagram de regula inchide conturile daca se semnaleaza astfel de cazuri
Poate sa ti-l dea si verbal daca este o persoana ok si nu se razgandeste dupa. Nu cred ca sta nimeni sa-ti completeze formulare de acord pentru folosirea pozelor.
"ersoanele pozate trebuie să-și dea acordul în scris pentru a putea fi puse pozele pe Insta?"
corect!
Fă-o elegant, printr-un comentariu pozitiv al lor, pe propria poză
Te poti inspira de aici: https://www.olgagudynn.ro/......-autor.pdf
Desigur adaptandu-l la situatia ta.
Nu neaparat, doar ii intrebi daca vor sa ii etichetezi in poza cu ei pentru pagina dumneavoastra de Instagram pentru salon, atat.
Le poti poza pe fiecare fara sa le vada nimeni fata, doar la spate! Sunt multe saloane care isi pozeaza clientele. Din cate stiu eu, nu trebuie nici un document legal, cred ca poti intreba fiecare clienta daca e de acord cu postarea pe Instagram, atata tot!
Pentru postarea /publicarea unor inregistrari media de scop comercial este nevoie de acordul SCRIS a persoanelor care pot fi recunoscute in material.
Exceptie fac doar inregistrarile facute pe domeniul public, cu caracter de eveniment la o ocazie.
Toate paginile posibile de pe internet ne innebunesc cu chestia asta, si lumea inca nu stie raspunsul la intrebarea care este acordul de folosire a oricaror date personale cand este vorba de persoane fizice!
GDPR!
Ufkhjdksh întreabă: