Daca inchei contractul in mod oficial, la notar, apoi primesti banii intr-o formula oficiala (in fata notarului sau prin virament bancar), nu te priveste pe tine. Nu ai nici o obligatie juridica pentru verificarea sursei banilor. Ai o singura obligatie: sa numeri bine
Ai grija doar sa inchei actele in forma autentica (la notar). In rest, nu cade in responsabilitatea ta sa verifici sursa banilor.
Daca tu esti de buna-credinta n-ai nicio treaba...acum ce te intereseaza pe tine de unde are el bani? Imobilul este al tau, il vinzi si-ti iei banii. Daca vrei mai multa siguranta, consulta un avocat.
Dragul de tine! Daca ar putea cineva sa verifice de unde provin banii care circula, unde s-ar ajunge? Nu va fi posibil niciodata si nici nu va avea cineva interes! Si, asta nu e treaba ta in cazul de fata.
Asa ca fa bine sa lucrezi cu un avocat bun, cu un notar ok. Tu nu ai de ce sa ii verifici lui provenienta banilor, el ar putea sa verifice daca actele tale sint in regula.
Tu te duci cu gindul la altceva. E ilegal sa cumperi ceva furat sau de contrabanda, atunci pierzi si bunul si banii daca ai stiut si intri si sub incidenta legii.
Succes.Si mare grija!
Nu cred ca poti avea probleme. Dupa cum a zis si miruna-apostol tu nu trebuie sa iti faci griji pentru asta.Mergi la notar si basta.
Fa tranzactia prin banca, clientul v-a trebuii sa justifice suma mai mare de 10.000 euro
www.imocezar.ro
Bună.
Contractul de vânzare - cumpărare trebuie notificat la un notar public, ales de tine, nu ales de cumpărător. Este singurul lucru care îl poți face tu legal. De unde provin banii cumpărătorului, nu are relevanță pentru tine.
Prin prieteni, cunoștințe te poți informa ce fel de persoană este.
Pa, pa.
Doar la banca la sume mari te intreaba de unde.in rest, daca actele sunt ok, tu esti doar un intermediar.in aceeasi masura e vinovat notarul