| schajuman1344 a întrebat:

Buna tuturor. Sunt angajat de ceva timp (aproape 1 an) si doresc sa contractez un credit pentru investitii imobiliare. Credeti ca e o idee buna sau sa mai astept? Mentionez ca am 25 de ani si nu sunt casatorit/nu am copii. Creditul va fi pe 35 de ani. Doresc sa iau o garsoniera pe care sa o inchiriez si dupa 3 ani sa o vand. Astept parerile voastre. Dau funda.

15 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Auzi afacerile cu imobiliare sunt pentru oamenii cu bani, nu pentru "chiriasi" care inchiriaza la randul lor.
E ca si cum ti-ai lua un telefon la abonament, l-ai vinde si tu ramai sa platesti abonamentul happy
eu stiu ca toata lumea vrea sa ajunga sus, dar cum zice vorba "putini ajung unde si-au propus".
Eu zic sa te gandesti la alte metode de a face bani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Să mai aștepți nu e o idee bună.
Să o vinzi după ce are o ipotecă pe ea pe 35 de ani, ai putea, dar vânzarea va fi acceptată de bancă doar în două variante, se achită creditul integral înainte de actul de vânzare cumpărare, sau cumpărătorul preia ipoteca. Dacă una din aceste variante vor fi după 3 ani profitabile pentru un cunpărător și pentru tine de asemenea, nu ai de unde să știi. Așa că riscul tău este la valoarea totală a creditului, sau ai o garsonieră unde ai putea sta, la o adică. Așa că, nu ai de unde să știi dinainte pe 3 ani cum va evolua piața imobiliară, pentru localitatea și zona unde cumperi garsoniera, fiind o zonă economică foarte dinamică. Să te bazezi pe păreri de păreri este la fel de riscant.

| schajuman1344 explică (pentru sadrian46):

Excelent raspuns. Multumesc domnule.

| sadrian46 a răspuns (pentru schajuman1344):

Mă bucur.

| Wr3nch a răspuns:

Garsoniera aia o sa fie ipotecata ca parte din credit boier. Vrei sa o vinzi, nicio sansa, doar daca platesti tot creditul ramas sau preia rata cine o ia.

| schajuman1344 explică (pentru Wr3nch):

Cum asa? Daca eu vand garsoniera, bineinteles cu aprobare bancii si rambursez creditul anticipat, care e problema?

| Wr3nch a răspuns (pentru schajuman1344):

Se vede ca nu ai citit atent. Daca platesti creditul anticipat, o poti vinde. Daca cine o ia de la tine preia ratele, cu contract cu banca, o poti vinde. Atlfel nu ai voie sa o vinzi. La asta ma refeream.
Apoi nu va rostul. Nu creste piata cat sa sa iti scoti banii dati pe avans+ ratele platite in trei ani, daramite sa faci profit. Cel mult o gaura.

| schajuman1344 explică (pentru Wr3nch):

Mersi pentru raspuns.

| Frank51 a răspuns:

35 de ani? Unde ai primit oferta asta?

| schajuman1344 explică (pentru Frank51):

Libra Bank.

| Frank51 a răspuns (pentru schajuman1344):

35 de ani mi se pare o ofertă super bună, dacă dobânda este fixă și nu depășește 4.5%.

| johnnny123 a răspuns:

Daca ar fi atat de simplu sa faci bani din imobiliare nu crezi ca ar face asta toata lumea?

1. Cu "aproape" un an de munca ma indoiesc ca-ti da cineva credit imobiliar. Poate doar daca ai un salariu de 2000+ de euro si niste calificari extrem de cautate pe piata care garanteaza practic ca nu vei ramane fara job pentru perioade lungi de timp.

2. Creditul imobiliar nu se acorda pe suma totala, trebuie sa ai si un avans. Ai banii de avans?

3. Dupa ce obtii creditul, trebuie sa platesti rate luna de luna. Fiecare luna in care garsoniera nu este inchiriata inseamna o rata pe care trebuie sa o suporti din buzunar. Ce te faci daca stai 6 luni cu ea goala? In perioada asta cu restrictii nu este atat de simplu sa gasesti chiriasi.

4. Ca sa o vinzi inainte de a o achita ai nevoie de aprobarea bancii, nu poti sa o faci de capul tau

5. In 3 ani vei plati la banca probabil vreo 5-6000 de euro dobanda. Esti tu convins ca in 3 ani vor creste preturile suficient de mult incat sa o vinzi cu profit? Ce te faci daca raman la acelasi nivel sau scad?

Din motivele astea investitiile imobiliare la scara mica nu se fac cu bani imprumutati.

| Lukasssz a răspuns:

Nu merita frate, in primul rand cine iti cumpara garsoniera trebuie sa plateasca creditul ramas, nici un om sanatos nu ar face asta si in al doilea rand de ce vrei sa stai cu banii legat timp de 3 ani?

| dinaprilie a răspuns:

Succes!

| PsihologDanielBotezan a răspuns:

Desigur că merită! happy Mai ales cu inchiriatul.winking Sună foarte bine și iți aduce și profit. Mult succes și sănătate! Funda? big grin