anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va cer si eu ajutorul, celor care se mai pricep, sau poate au trecut prin asa ceva. Am un magazin alimantar mai micut de aprx 4 ani, iar pana anul trecut vanzarea mergea foarte bine, insa anul acesta s-au mai deschis 2 magazine foarte, foarte aproape de al meu si vanzarea a scazut considerabil.Aceste 2 magazine am observat ca au preturi ca ale mele(chiar mai mici) si au vanzare multa.Au reclama, sunt frumoase, iar al meu nici nu mai este observat. Ce as putea, sau cum as putea sa-l imbunatatesc? Ce reclama as mai putea face ca si fie si el observat, si sa mai vine clienti si la al meu, nu numai la cele 2.Mentionez ca magazinul meu este la strada, la fel ca celelalte doua.Va multumesc mult!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fii intelegator cu clientii vechi. fa un tabel cu datornici, pana la o anumita suma.nu are lumea bani mereu, dar de mancare, bautura tigari, cafea au zilnic.si tot omul stie ca daca nu-si plateste datoria, alta data nu mai primeste.fii atent cu copii; cand intra cu parintii le mai dai cate o bombonica, mai faci o gluma, un compliment, mai intri in vorba cu unii, lauzi marfa.mai faci la misto cu un salam, le spui ca e un pic mai vechi si recomanzi unul putin mai scump dar mai proaspat.mai treci cu vederea 10-20 de bani.curatenie, haine frumoase, igiena, zambetul pe fata si manusi unicecand pui mana pe fructe, paine etc.

| alonet a răspuns:

Ia o carte si citeste. e plin netul de e-book-uri care vorbesc despre marketing.
ca idee, daca faci oferta la diverse produse alimentare cel ce vine sa cumpere un zahar va lua si o paine si un ulei...
so alege saptamanal un produs mai ieftin

| Delicv3nt a răspuns:

Sau poti sa ai dai foc rolling on the floor