| EmiliaGardosED20212 a întrebat:

Buna. Urgent! Am o
Întrebare. Dacă sunt girant de 3 ani la banca BRD eu mai pot scoate o rata? fiind și angajata la 4 ore!?
Multumesc

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Și dacă cel pe care-l girezi nu-și mai plătește ratele și trebuie să plătești tu în locul lui, vei putea să suporți ambele credite dintr-un salariu part-time? Asta este prima întrebare pe care și-o pune o bancă atunci când te duci să-i soliciți un credit.

| EmiliaGardosED20212 explică (pentru johnnny123):

Își plătește ratele.

| johnnny123 a răspuns (pentru EmiliaGardosED20212):

Eu am întrebat ce se întâmplă dacă NU le mai plătește. Vezi tu, băncile trebuie să ia în calcul riscurile, nu pot să presupună că totul va merge bine.

În scenariul în care cel pe care-l girezi nu-și mai plătește ratele, va trebui să le plătești tu. În situația asta, nu ți-ai mai permite să-ți plătești propriile tale rate. În concluzie, banca poate considera că riscul este prea mare.

Am înțeles. Deci clar nu pot sa scot nimic sad. Oare exista posibilitatea sa renunț sa mai fiu girant? vai

Din moment ce ai acceptat să fii girant și împrumutul s-a acordat, nu mai poți să renunți să mai fii girant (sau poate doar dacă găsești pe altcineva dispus să devină girant în locul tău, dar sincer nu știu dacă există această procedură).

Dar atunci când ai acceptat să fii girant nu ai știut ce presupune asta? Nu ai știut că îți asumi o responsabilitate foarte serioasă care te poate afecta?

Bada dar a fost vorba ca doar 2 ani are nevoie, au trecut 3 ani și un pic și acum se face ca ploua.

Girantul este girant pe toată perioada creditului. Când ai acceptat să fii girant ți s-a comunicat și care este perioada creditului.

Știu dar mi-a zis ca după 2 ani pune pe altcineva, in fine, asta e situația, Multumesc frumos pentru timpul acordat!

7 răspunsuri: