Ideea e ca meseria pe care o sa o alegi o vei avea toata viata. Si degeaba alegi tu nu stiu ce facultate daca nu o sa iti placa meseria... o sa lucrezi obligata si in scarba si deci nu o sa ajungi sa faci performanta in domeniul respectiv. Cel mai bine ar fi sa faci ceva care iti place, sa poti sa faci si bani din pasiunile tale.
Nu stiu ce facultate sa alegi, dar iti spun ce sa nu alegi... adica toate facultatile alea pe care le alege toata lumea si din care nu iesi nimic, gen romano-americana, management, marketing si toate tampeniile astea. A da. si drept... sunt absolventi de drept acum pusi in rastel. Toata lumea e absolventa de drept. Si cu jurnalismu la fel.
o facultate foarte cautata acum cred ca e medicina. dar nu creca poti face medicina decat daca chiar iti place. la unele sectii precum chirurgie chiar trebuie sa fii croit pentru asta si sa ai si putin sange rece. dar exista si sectii mai usoare, gen pediatrie, dermatologie... depinde de ce iti place. mie una mi-ar placea sa fac ceva in genetica. ar fi ideal, dar e foarte greu.
oricum, important e sa alegi ce iti place. succes
Nu-ti pot spune precis, dar un sfat pot sa-ti dau: alege facultatea in functie de calitatile si preferintele tale. Tine cont ca profesia pe care o vei alege s-ar putea sa o faci pana la pensie, asa ca nu te grabi si judeca bine. Succes!
Si eu termin anul asta liceul, si ti-as da o idee.Incearca sa te gandesti pe profilul terminat la liceu, si sa mergi mai departe pe acelasi profil, in caz de vrei sa te specializezi pe profilul terminat la liceu. Daca nu, alege ce iti place, dar meseriile de viitor in Romania banuiesc ca ar trebuie sa fie in TURISM, DREPT, MEDICINA, si evident STIINTE POLITICE (asta daca vrei sa intri in politica si sa fii urata de toata lumea) multa bafta
Buna dara mea! eu iti recomand facultatea de psihologie sau dreptul sunt cele mai de viitor
Marya! si eu sunt absolventa de liceu si nu ma pot hotara la meseria pe care as vrea sa o practic pe viitor.Initial m-am gandit sa fac medicina, dar mi-ar placea sa lucrez si in turism, amandoua nu pot sa le fac, trebuie sa ma hotarasc pe una dintre ele.Asa te sfatuiesc sa faci si tu, gandeste-te ce ti-ar placea sa faci, chiar daca ai mai multe preferinte, iar apoi sa te opresti la cea care iti place cel mai mult ...succes!
Pai...
1.Doctorat
2.Actor
3. Jurnalist (ceva televiziune)
4.Inginer
5. Dreptul
6.Finante banci
Acum depinde la ce te pricepi...
Funda? ("_")
Mary! eu sunt George. si vreau sa-ti dau o idee... fa cea ce`ti place, in primul rand! Cele mai cautate sunt Arhitectura si Medicina, dar se ridica si celelalte mai slabute, pentru ca Romania are nevoie de toate si de cineva sa lucreze fara sa triseze,... ca sa se ridice. Deci poti face si ceva sa spun asa(mai slabut) da sa aiba beneficii si urmari mari, daca esti corecta si sincera!
Nastia întreabă: