Janina
| Janina a întrebat:

Buna vin si eu cu o intrebare la voi:
Acum ceva timp a inceput constructia podului peste Dunare de la Calafat. Odata cu ridicarea acestui pod in zona trebuiau sa vina si niste straini, o cunostinta gandindu-se ca acei straini vor avea nevoie de cazare, s-a imprumutat la banca(girand cu un restaurant pe care el are) si s-a apucat sa ridice un hotel in zona.
Numai ca teapa, strainii care trebuiau sa fie asteptati au venit si si-au ridicat propriul hotel.
Acum, acest om a ramas cu hotelul nefinalizat si cu banca care ii bate la usa!
Ce propuneti voi ca ar trebui sa faca acum din acel loc, cum sa isi acopere creditul si sa faca si un oarecare profit?

Daca aveti idei...va ascult, daca nu veniti cu propuneri vazute in alte parti happy
Multumesc!

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam naspa, mai ales ca acum fiind recesiune, sectorul imobiliar s-a prabusit efectiv. Deci nici macar sa vinda constructia in stadiul actual, pentru a fi preluata si terminata de alta firma (cum se intimpla pina anul trecut), nu poate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum in afaceri se mai si pierde banuiesc ca a girat cu investitia. Daca a girat numai cu restaurantul pe care il avea atunci l-a pierdut si a ramas cu ce a construit. In momentul cind faci un pas din asta trebuiesa fii pregatit pentru tot ce se poate intimpla

| angella1972 a răspuns:

Ar trebui sa dea cladirii alta destinatie, inteleg ca nu e o zona cu turism permanant.ar putea face un sediu de birouri sau sedii de firme...

| angella1972 a răspuns:

Inteleg ca nu e o zona cu turism, deci ar putea sa schimbe destinatia cladirii, sa faca birouri sau sedii de firma, sau chiar mini apartamente de inchiriat pe termen lung.

Janina
| Janina explică:

Ce birouri sa faci la Calafat... e cam mort orasul straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm...cam dificil, mare lucru nu poate face...sad

| alexandra_4322 a răspuns:

Sincera sa fiu chiar nu stiusad imi pare ff rau

| rserpu a răspuns:

Salut. Mi s-a parut foarte interesanta problema ta si mi s-a parut o provocare pentru a o rezolva (eu si prietena mea tongue). Ideea principala este a prietenei mele. Cladirea pe care o contruieste avea destinatia de a fi un Hotel. Daca cladirea inca nu e finisata, atunci domnul X trebuie sa aiba banii de la banca care i-a imprumutat pentru a construi hotelul. Sa se gandeasca sa faca o cladire pentru persoanele nou casatorite (un bloc pentru locatari). Trebuie urgent sa schimbe planul hotelului pentru un plan de bloc si sa mearga la arhitect sa-i il aprobe. Daca nu mai are bani, sa ia un imprumut de la banca si sa puna gaj cladirea respectiva. Presupun ca acea cladire este contruita undeva la periferie sau intr-o gaura unde nu este transport sau magazin alimentar. Asta nu-i o problema, este un avantaj, iti zic dupa. Trebuie sa se gandeasca cum sa faca acest bloc cat mai ieftin posibil, ca cumparatorii acestui produs nu prea au bani. Trebuie sa satisfaca niste conditii minime incat sa fie aprobat si de arhitect. Acea cladire este de dorit sa se dea cat mai repede in exploatare si sa i se faca o publicitate prin fluturasi, ca este foarte ieftina si eficienta. Acum daca reusesti sa dai in exploatare acea cladire si reusesti sa strangi un numar de... 20-30 persoane in tot blocul, atunci tu ai avantajul sa deschizi un butic alimentarunde sa le vinzi chestii. Presupun ca problema cu transportul se rezolva cand se termina constructia podului. Am spus acum o chestie generala, dar tu o poti dezvolta. Dar mai am o idee:

Ideea 2:
Ai scris ca domnul X are un restaurant si ca banca ii bate la usa sa-si recupereze banii pentru hotel. Lasa sa mai faca un imprumut de la banca Z pentru a putea plati ratele si dobanda la banca Y. Pentru banii imprumutati de la banca Z, lasa sa puna gaj hotelul, iar dobanda s-o plateasca din profitul restaurantului. O sa trebuiasca sa dovedeasca ca poate plati dobanda pentru al doilea imprumut. Este o chestie riscanta, ca daca ceva se intampla cu restaurantl, pai atunci peirde tot. Practic Restaurantul va lucra pentru datoriile care le are patronul. In acest timp, el trebuie sa incerce sa vanda acea cladire. Sper ca... v-am dat vreo idee. Ciao.