Eu sincer, am inceput sa muncesc anul trecut, pe cand era online. Nu a fost nicio problema, m-am descurcat. Mai apoi cand a revenit fizic, mai aveam 5 luni, am tras din greu si m-am descurcat. Ideea e ca eu la munca am ture de 24 cu 48, adica o zi si o noapte, dupa am doua libere, si cumva e mai ok. Mai rau era cand ieseam din tura de noapte si aveam ore la 8 dimineata . Mai dadeam un skip la cele mai putin importante, luam cursurile de la colegi daca era cazul si mergeam doar la examen. Acum incep masterul si nu mi-am pus problema ca nu o sa ma descurc.
Eu sincer nu as recomanda un job în perioada facultății, poate doar în vacanta de vara. Nu din comoditate și lene, ci din prisma faptului ca nu o sa poți sa te focusezi și pe studiu și pe locul de munca, una dintre ele o sa trebuiască sa primească mai multa atenție. Ori lipsești de la cursuri sa poți merge la munca, ori nu te primește nimeni, pentru ca orarul la facultate nu e constatat niciodată ni nu iti poți lua un job, nici măcar part time sa zici ca știi sigur ca nu pleci de la un curs sa mergi la munca. Dacă ești fata, și mai ales dacă stai la cămin mai poți face unghii cu gel sau sa pensezi. E foarte părerea mea. Nu trebuie sa te lași influențată. Acum ca ai zis ca nici părinții nu te pot ajuta foarte mult, nu mai știu. Dacă era sa te poată susține financiar fără probleme, atunci nu ar fi fost nevoie. Cred ca rămâne sa poți doar sa reziști asa pana termini cu facultatea, macar știi ca te ai focusat doar pe studiu și după ce termini o sa ai timp sa muncești toată viata și în ce domeniu vrei tu. Dacă ții morțiș sa mai ai un ban de buzunar, după cum am zis:job pe timp de vara, sau servicii în domeniul frumusețe la prietene. Ori poți cauta ceva online sa lucrezi pe timp de noapte, ceva IT, daca te pricepi.
Părinții mă pot ajuta cu bani, doar că au cheltuielile lor, și nu as vrea sa le mai pun in spate și cheltuielile mel. O sa vad ce pot face, mulțumesc pentru sfat!
Măcar la master sa pot lucra în paralel, daca nu la programul de licență.
baaau întreabă: