Pune si munca, cate ore ai lucrat la el, asa vei stii cit sa ceri. Daca ai firma atunci trebuie sa faci si alte calcule daca nu ai, si vinzi doar asa fara sa te taxeze nimeni, doar bagi munca ta, cit crezi tu ca ai merita.
Deci peste aia 128 mai adaugi munca si cam aia este.Dar ar trebuie ca ce faci tu, sa fie mult, deci cu mult peste ce se gaseste la magazine.
Altfel nu vei vinde.Cei care se ocupa cu asa ceva, iau materialele poate si la mai putin de juma de pret decat iei tu, pentru ca au firma, iau cantitati mari, iau zi de zi, nu ca tine din an in paste.
Cei care au aceasta afacere, iau materiale din alta parte, de unde tu nu pot lua, ori nu la pretul ala.
Daca produsul tau este net calitativ peste cei pe piata, atunci poti baga la munca ceva mai mult, pentru ca merti.
Insa pentru inceput, pana sa te stie lumea, pana sa iti afci clienti, trebuie pret mai mic, trebuie sa te multumesti cu mai putin, apoi ridici pretul unde ar trebuie sa fie.
Cam asa se face un job.Nu stiu cit sa pui munca ta, dar trebuie sa bagi si curentul electric folosit, pentru ca banui folosesti ceva scule electrice, frigider unde tii acele produse nu?
Pai alea cine le plateste? Sa fii cautat axeaza-te pe calitate, pe ce nu face piata, chiar de o sa ai clienti putini, ii vei tine mult timp, apoi usor usor o sa apara si altii.
In ziua de azi asa cistigi, prin calitate, dar nu peste noapte, trebuie sa ai rabdare.
Bafta
Ai adaugat si restul de cheltuieli?
adica deschiderea unei firme, autorizatiile sanitar veterinare, amenajarea spatiului in care le produci?
Ideea este minunata si chiar poti sa bucuri familia, prietenii si eventual clientii, daca ajungi sa te perfectionezi si sunt incantati de ce realizezi atat ca design cat si ca gust la torturi.
Intra intr-o cofetarie si vezi care sunt preturile de acolo, la torturile pe care le fac expertii cofetari, ca sa ai idee la ce nivel te situezi tu, ca incepatoare si probabil fara prea multe ornamente.
Evident ca nu poti concura cu cofetariile, dar daca vrei sa le vinzi, atunci este bine sa ai un pret modest de inceput, pana incepi sa-ti aduni clientela. Succes!
Incearca retetele de torturi si prajituri ale Gianinei, ca-s explicate pas cu pas si sunt foarte delicioase.
Eu le fac de cel putin 10ani si sunt incantata de sfaturile ei, atat de usoare si clare, ca nu ai cum sa gresesti.
https://jamilacuisine.ro/retete-video/torturi/
Torturile se calculeaza per/kg
sora mea a dat 100 pe un tort de un kg saptamna trecuta.
ACUMA depinde si creme folosesti, de decoruri, etc.Una e crema de marscapone, una e ciocolata.Sau crema de nuci
LA fel si la dulciuri.La cozonac se munceste mai mult decat la un chec.
Mergi prin magazine /cofetarii, vezi preturile si inspira-te.
Tu nu vrei sa faci tort pentru voi sa il mincati, vrei sa il vinzi? Fara autorizatie nu ai voie ca te amendeaza politia tu daca vrei fa ti pentru tine tort si maninca l cu familia nu sa comercializezi fara autorizatie ca nu ai acest drept, ca sa vinzi trebuie sa ai firma PFA sa platesti impozit la stat sa fi calificata in meseria de cofetar patiser ca nu se riscă nimeni sa cumpere de pe net.
Depinde si de complexitate, marime, timpul tau, utilitatile consumate(apa cuptor etc.). Vezi sa nu primesti amenda daca le vinzi asa random pe net.Intre cunoscuti sa zicem ca e ok. Succes.
Ustensilele reutilizabile, resursele si manopera, le poti calcula, si rezultatul obtinut, il adaugi la costul produselor. Adica:
Ustensile: ( la fiecare tort adauga cam 10 lei la ustensile si in timp o sa-ti scoti cheltuiala, apoi mergi pe profit ) - 10 lei
Curent: ( cam cati watt consumi pe produs si vezi cat costa un watt )
Manopera: pune si tu un 5-10 lei asa de inceput. Daca prinzi oferte multe, mai pluseaza.
Costul ingredientelor: 71 lei.
Cam asa ar trebui sa calculezi pentru a genera un profit.
Ai calculat bine costurile și ai ajuns la un preț de 128 lei. Poți lua în considerare și alte factori, cum ar fi timpul și efortul pe care îl depui în realizarea tortului. În final, poți alege să adaugi o mică marjă de profit și să stabilești un preț care să reflecte toate aceste aspecte.
Iommix întreabă: