| Marian92821 a întrebat:

Buna ziua! Am 17 ani si am un cont de minor facut pe numele tatalui meu la Raiffeisen. Astazi am primit o citatie, comisionul meu/plata va fi de acum 25 de lei din cauza citez "ca urmare a executarii unei instructiuni de poprire, instituita de un organ de executare judecatoresc/fiscal.
Tatal meu are o datorie la BCR din ce stiu de 20.000+ lei si banuiesc ca din cauza asta am primit poprire. Dar nu mi se pare corect deloc si chiar barbar ca-n in evul mediu cu pedeapsa pe generatii pentru ca asta e un cont de minor. Eu nu am avut nicio treaba cu datoriile tatalui meu si totusi eu sufar...
Tatal meu desigur e titularul.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cine spuneai că ți-a alimentat până acum contul ăla al tău (de minor)?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă contul este pe numele lui, el este acela care suferă.

| dullcat a răspuns:

Buna.Din pacate, asa functioneaza la toate bancile.In perioada studentiei tata m-a imputernicit pe cele doua conturi ale lui si cand am primit amenda, fiindca nu am dus foaia cu plata la timp, m-am trezit nu doar cu blocarea contului meu, ci si ale tatalui meu.laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Băiatule, toți clienții Raiffeisen am primit acest e-mail. O informare de modificare a comisionului "în caz de poprire ". Într-adevăr ca prima data și pe mine m-a băgat în ceață, însă este extras de pe site-ul Raiffeisen.

https://www.raiffeisen.ro/......e-poprire/

Pana la urma orice poprire apare în contul de banking vizibil "ca ai o poprire în valoare de". Posibil sa îți trimită sms sa te anunțe. Intri în panică degeaba.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E o informare de modificare de comision. Te cam revolti degeaba.

Si daca ai fi o poprire si citez "Tatal meu desigur e titularul" la ce te-ai astepta?

| Holiday a răspuns:

N-ai inteles nimic, de fapt.laughing Oricum, poprirea nu se realizeaza prin modificarea comisionului de administrare. Asta ca regula generala.

| anonimg a răspuns:

Contactează un avocat. Poate că vei scăpa de sancțiune.
În mod normal doar tatălui tău trebuie să i se pună o oarecare poprire pe venit, care să fie un procent fix pe salariul care îl ia, nu și ție.