Daca bucataria este doar de vara, langa o constructie deja existentam atunci se poate cere o autorizare pentru constructie provizorie /temporara, fara fundatie, de structura usor demontabila (dar care sa reziste ani de zile). O asemenea autorizare de pana 20mp se obtine usor, daca terenul este proprietatea ta.
Mergeti la serviciul de cadastru din orasul tau, sa va faca proiect si sa va luati aprobarile de cosntructie, ca altfel nu puteti construii nimic si va treziti cu amenda.
In ce priveste autorizatia de constructie este acelasi pret pentru aprobari, indiferent ca-i bucataria foarte mica sau mai mare, costand mai mult doar materialele de constructii.
Depinde de câți mp va avea, din ce materiale o faci, cărămidă lemn, sau altceva, acoperiș cu lemn și țiglă sau cu tablă, ce pui în ea o chiuvetă și la ce preț. ce fel de geamuri și ușă, ce podea, gresie sau lemn. Toate acestea determină prețul final. Așa că, poți începe cu câți bani ai pentru toate și din asta să îți rezulte ce vrei să faci.