| andrei28743 a întrebat:

am platit suma de 3000lei catre firma X iar X afirma ca nu i s-a platit nimic (eu am primit chitanta si factura pentru bani pentru ca s-a platit, plata a fost numerar) administratorul ( el a semnat factura si chitanta cand i-am dat banii) ma acuza ca semnatura nu e a lui. (pe factura si chitanta datele firmei mele si ale lui sunt scrise de mine cui, nume firma, sediu etc. EL a semnat la furnizor, eu la beneficiar, poate afecta asta intr-un fel? EL a semnat ambele atat chitanta si factura, eu am completat doar datele firmei si am semnat unde am avut eu (la beneficiar) iar acum zice ca nu el a semnat. Ce sa fac? Ma acuza ca l-am inselat (am cumparat chitantier si facturier model care se imprima pe 3 pagini cand il scrii, eu doar am completat cu ce mi-a zis el cu datele firmei mele si ale lui DAR NU AM SEMNAT IN LOCUL LUI, datele firmei sunt corecte). Nici nu cred ca si le-a inregistrat la contabilitate.

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se poate face expertiza grafologica (grafoscopia) dar costa. Cred ca este circa 900 lei prima expertiza si apoi cate 1600 fiecare. Nu stiu exact.
Expertiza grafoscopică este reglementată în:
art. 116-127, Capitolul II, Titlul III Partea generală a Noului Cod de Procedură Penală;
art. 64 Noul Cod de Procedură Penală;
art. 330- 340 Noul Cod de Procedură Civilă.

| andrei28743 explică (pentru Salontanul):

La asta m-am gandit si eu, oricum el trebuie sa si le plateasca daca considera ca nu a semnat el nu trebuie eu sa platesc banuiesc. Eu sunt si stangaci el dreptaci banuiesc ca se observa din prima asta nu?

| Sonia822 a răspuns (pentru Salontanul):

laughing La ce, la semnatura? Si marmota...

| Salontanul a răspuns (pentru andrei28743):

Normal! Nu te lua dupa Sonia822. Asta nu stie nimic dar se da mare. Am dat si legile care reglementeaza si n-a citit sau a citit si nu pricepe. In ambele cazuri n-ai ce discuta cu asemenea... "specimene".

| Sonia822 a răspuns (pentru Salontanul):

E bine ca esti tu specimen d-ala care te gandesti sa faci grafoscopie la ce scrie pe toate gardurile. E bine ca stii teorie, e rau ca practica ioc! Poate ar trebui sa mai citesti de 5 ori enuntul de mai sus. E o mazgaleala care apare pe o hartie, completata de BENEFICIAR. Poate fi si o linie oblica.

Răspuns utilizator avertizat
| Andreeush a răspuns:

Nu trebuia să completezi tu tot.
El trebuia să completeze cu datele lui și să pună semnătura și ștampila.
Nu sunt camere de supraveghere în acea unitate?

| Panamax a răspuns:

De cand naiba cand cumperi ceva faci tot tu factura si chitanta?

| Sonia822 a răspuns:

N-am mai auzit asemenea minunatie. Tu dai banii si tu cumperi facturier si chitantier? Si ai si firma, faa sa ai habar de nimic? Tu n-ai voie sa scrii nimic, el elibereaza tot, fie din sistemul de facturare, fie tipizate chitanta + factura, cu stampila. Inainte firma trebuia verificata pe mfinante.ro, ca sa te asiguri ca exista. Mergi la politie... desi.